Rodeo voor rolstoelers

1920Op een mooie nazomerse dag gingen we weer aan de rol met de bewoners van Huize Monica uit Delft. De heren en dames waren zeer opgewonden om weer de hort op te gaan. De een na de ander vroeg waar de rit naartoe ging maar wij hielden natuurlijk onze mond…
De eerste dag gingen we van Huize Monica naar het Delftse Hout, alwaar een heerlijke geurende koffie klaar stond met keuze uit diverse gebakjes…. Mmmmm

Natuurlijk keerden ook de verhalen weer terug net als vorige jaren. Meneer Kwak was er nog steeds en al was hij iets stiller dan voorgaande jaren, je zag de pret op zijn bleke gezicht, dat na enige tijd buiten te zijn, weer een gezonde kleur had gekregen.
De tweede dag was er een puzzeltochte georganiseerd en de derde dag ging de tocht naar de Markt in Delft. Daar werd de taptoe opgebouwd en velen hadden er best naartoe gewild als zij het hadden geweten.

Ja lieve mensen, deze mensen hebben ons allemaal hard nodig om nog eens lekker buiten te komen…een eindje rijden met de rolstoel is echt niet te vermoeiend hoor. Drie dagen ga je wel voelen naast je eigen werkzaamheden!
Dus lieve mensen, kom op en ga eens een bejaardenhuis in en op zoek naar iemand die weinig bezoek krijgt. Een ritje doet zoveel goed.
We hebben in Delft zat werkelozen die toch wel iets voor hun medemens zouden kunnen doen?
Het was weer een fantastische rolstoel rodeo…want de heuvels en bruggetjes… Delft een heerlijke stad!

Martin Stoeling, Jos van Koppen en Jolanda Gaal