Vele rechters hebben meegeholpen om de corruptie gerechtvaardigd te vinden

Mij vliegt, zeker de laatste weken, de vraag naar de keel: Hoe corrupt is de mensheid? Zeker nadat Lance Armstrong uit de kast gejaagd is door USADA en UCI, laat die vraag mij niet meer los.

Bolwerken van betrouwbaarheid wankelen op hun grondvesten, immers, wie had ooit kunnen denken dat het mogelijk was een aantal bloedfanatieke dopingjagers om de tuin te leiden? En dat niet één keer, maar jaren achter elkaar. Een stapje dichterbij: kijk eens wat er in ons land de laatste tijd wordt onthuld.

Nee, ik ga het dit keer niet hebben over Bas Verkerk en Christiaan Baljé. Daarover velt bureau Berenschot binnenkort een oordeel. Maar kijk eens naar meneer van Rey, wethouder in Roermond en lid van de Eerste Kamer namens de VVD nota bene. Een man van hoog aanzien, die het verstaat om vertrouwelijkheid te schenden om op die manier zijn politieke vriendje aan een lucratief baantje te helpen. Mevrouw Verver van diezelfde partij, die probeert een aannemer een giga-bedrag door de neus te boren en die vervolgens de in haar ogen lastige, maar uiterst bekwame timmerman, alle klussen door de neus boort die ze hem door de neus kan boren. Meneer Hooijmaijers die zich de nodige munten ongeoorloofd in de steekzakken laat glijden.

Er wordt een lijn steeds duidelijker in de samenleving. Arm wordt steeds armer en rijk wordt steeds rijker en rijk speelt elkaar op onbeschofte wijze het balletje toe. En justitie, die staat erbij en kijkt ernaar en als het helemaal moet, dan willen de witgebefte rechtsprekers nog wel een keer een poging doen om recht te spreken, maar uit eigen ervaring weet ik dat het héél lang kan duren en dat het vooral héél veel geld kost voordat de rechtsgeleerden eindelijk een vonnis uitspreken waarin het gros van het volk zich althans enigszins kan vinden.

Ziet hoe Joris Demmink, de van pedofilie verdachte secretaris generaal van het Ministerie van Veiligheid en Justitie, er al jarenlang in slaagt, om gesteund door hooggeplaatste landgenoten, mensen waar we dus tegenop zouden moeten kijken, mensen die ons de wetten voorschrijven, de justitiële dans weet te ontspringen. Overigens niet zo verwonderlijk, er lopen immers niet zoveel mensen rond die het lef hebben hun profijtelijke baan op de tocht te zetten door de hoogste baas aan te klagen.

Nederland zit in een neerwaartse spiraal, niet alleen economisch gezien, ook moreel glijden we af naar een bedenkelijk niveau, omdat we niet meer voor elkaar instaan, maar omdat de hypocrieten aan de top uitsluitend zinnen op macht en geld, daarbij alles en iedereen die hen voor de voeten komt wegschoffelend.
Jammer, dit was eens zo’n mooi en sociaal land.