Geen categorie

Jeetje, nu pikt de PvdA het ineens wel op!

1234Al enige tijd zijn wij, bewoners Kristalweg eo, bezig om resultaat te boeken aangaande de veiligheid rond en vooral op de Kristalweg te Delft. Talloze vruchteloze pogingen om het gemeenteapparaat in werking te krijgen met die uitkomst om de Kristalweg veiliger te maken…bleken geen impact te hebben.

Omdat ik zelf op de Kristalweg kwam te wonen, spraken de bewoners mij aan. Ik kan hun frustratie goed begrijpen. Zij zijn al jaren bezig om de situatie aldaar verbeterd te krijgen.
Vele brieven, bijeenkomsten enz enz hebben niet tot het gewenste resultaat geleid. Dit tot grote frustratie van de bewoners en de veiligheid van hun spelende kinderen en waardevermindering van hun huis.

Leuk dat de Harnaschpolder mooie huizen heeft opgeleverd..maar dat daarmee de veiligheid dagelijks op het spel is gezet daar was lange tijd geen luisterend oor voor. Ik ben mij ermee gaan bemoeien en heb zelfs een stukje in de krant erover kunnen plaatsen…. diverse ambtenaren zijn aangesproken op hun verantwoordelijkheden. Ook Milene Junius, wethouder CDA, heb ik regelmatig over de verkeersveiligheid op de hoogte gesteld. Na veel heen en weer geklets is er toen aan beide zijden van de Kristalweg een paaltje geplaatst dat er evenzo veel keren uit is gereden. Waar bijna dagelijks een incident met deze paaltjes plaats vind… zwart witte paaltjes op een zebrapad hoe kun je het als gemeente bedenken… Toen zijn er gekleurde gekomen…heeft iets meer effect lijkt mij maar nog lang geen veiligheid! Ook het hardrijden over de Kristalweg gaat maar door… 100 kilometer wordt gewoon gehaald. We hebben een smiley welke is uitgelezen..maar wanneer je de procedure daarvan nader bekijkt klopt er ook weer neits van…

Er is eindelijk een bord gekomen met adviessnelheid 30!! hier moet gewoon verplicht snelheid 30! komen en wanneer ik zie wat wij als gemeente uitgeven aan handhavers, dan denk ik… ik zie ze nooit op de Kristalweg!!!
Nu hebben wij met zijn alleen een petitie samengesteld en gesteld dat de KNIP er nu snel moet komen en op de aangewezen plek hiervoor. De petitie is te vinden op internet petities .
Nu hebben we deze bevindingen op en rond de Kristalweg en het plan over de KNIP ( uitspraak Raand van State)..naar alle gemeenteraadsleden gestuurd.

Wat tot mijn verbazing te zien: de PvdA zet het gebeuren in de rondvraag commissie SV…. MOOI!
Maar het is toch wel van de gekke dat wij zo een stampij moeten maken om eindelijk eens een beetje aandacht voor de zaak te krijgen…
Ik ben gemeenteraadslid en ik woon er ook…. PvdA.. ik heb mensen zien vallen door die stomme paaltjes…zien huilen van ellende…iedereen wil hier weg en zet zijn huis te koop!!! Ouders met schoolgaande kinderen op de grond zien liggen…
Jullie wethouder de Prez, wethouder PvdA, is talloze malen benaderd. Communiceren jullie niet met elkaar of zo?

Ik ben blij dat ik me met deze ellende van de bewoners heb bezig gehouden.. al een jaar geleden ben ik ermee begonnen… Bewoners weten niet altijd welke weg te bewandelen blijkt weer. Wij, Onafhankelijk Delft, worden altijd als publiciteitszoekers afgeschilderd….nou dat moet dan maar als de gemeente je gewoon in de kou laat staan!
Blij dat het doel bereikt is…een rondvraag in de commissie SV, maar wat mij betreft had het een serieus agendapunt moeten zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *