Sparen voor de voedselbank

Het is triest dat in een tijd waarin miljoenen euro’s aan vuurwerk, al dan niet legaal,de lucht in gewerkt wordt, voedselbanken moeten bestaan. Uit mijn jeugd weet ik nog hoe het aanvoelt om maar af te moeten wachten of en zo ja wat er op het bord zou komen. Anno 2013 zou dat eigenlijk niet meer mogen bestaan, maar de steeds prominentere aanwezigheid van voedselbanken bewijzen helaas het tegendeel.

Elke Nederlander zou de morele verplichting moeten voelen om mee te werken aan de verbetering van het lot van mensen die op de voedselbank zijn aangewezen. Dat kan op heel veel verschillende manieren, in het groot, maar ook in het klein. De meeste mensen kennen de spaaracties van Douwe Egberts waarschijnlijk nog wel.
Als je maar lang genoeg de punten van de pakken koffie knipte, dan kon je op zeker moment de fel begeerde handkoffiemolen of koffiekopjes ophalen bij de D-E winkel.
Wat misschien minder bekend is, is het feit dat op die punten ook pakken koffie te krijgen zijn. Ik vraag nu alle D-E drinkers in Delft de punten te gaan doneren voor de Delftse voedselbank zodat in de voedselbankpakketten ook eens een keer “een lekker bakkie” zit. Uitgeknipte punten kunnen worden ingeleverd bij:…

Als u minimaal duizend punten inlevert, dan wordt u nog onthaald op een lekker kopje koffie door de eigenaars van de restaurants. Dus allemaal even vier knippen in het D-E pak geven voordat het de vuilnisbak in gaat.

Hartelijk bedankt voor de medewerking!

Martin Stoelinga
Onafhankelijk Delft