Alleen maar extra narigheid

Bedankt: belastingdienst, gemeente Delft, deurwaarder overdevest, woonbron, jeugdzorg, meneer de rechter in Den Haag, de kinder bescherming, met het door jullie beoogde resultaat:
Op de koudste dag van het jaar : het gezin Keuvelaar staat op straat, de kinderen zijn uit huis gehaald en naar twee verschillende adressen gebracht en de jongste van drie maanden jong, gevlucht met moeder naar oma en opa. Knap hoor om met zijn allen een gezin naar de knoppen te helpen! Dit in tegenstelling wat wij in de raad vaak horen en waar wij over praten…de steun aan hulp behoevende gezinnen. Nu hebben we al tienduizenden euro’s aan dit soort gezinnen besteed en wat levert het nou eigenlijk op? Niets mensen…helemaal niets. De instellingen incasseren vermogens en worden alleen maar rijker van de ellende van anderen. Hele vrachten vol hulptroepen zeggen bezig te zijn met gezinnen in de moeilijkheden…resultaat, in dit geval, nog meer schuld!!! Uitzettingskosten, deurwaarderskosten, gerechtelijke kosten advocaatkosten, gemeentelijke kosten..enz enz. En dan nog maar te zwijgen over de trauma’s die dit gezin oplopen! De radeloosheid van deze mensen…ook de politiek keuvelt rustig verder….

Tot onze grote schrik kwam er eervorige week weer een noodkreet van de familie Keuvelaar uit Delft. In oktober 2012 was de familie Keuvelaar al in de aandacht met een op handen zijnde uithuis zetting. Onafhankelijk Delft heeft er toen alles aan gedaan om het gezin Keuvelaar te helpen maar vooral om het gezin te ondersteunen. Dat er fouten zijn gemaakt, maar van beide zijden, valt niet te ontkennen. Deurwaarder Overdevest pakt voor het gemak even 4000 euro aan en gaat vrolijk drie maanden later toch het gezin de wacht aan zeggen. Dit, omdat volgens hen niet aan de voorwaarden zou worden voldaan. Er wordt namelijk gezegd dat het gezin Keuvelaar ook nog een belastingschuld heeft en dat zij dit niet hebben gemeld. Dit kan gewoon niet kloppen daar het gezin Keuvelaar al sinds 5 maanden beslag heeft van de belasting op hun huursubsidie en zorgtoeslag. Wanneer je je dan in de zaak wil verdiepen dan moet je het ook goed doen en niet wat jou op dat moment het beste uitkomt! Wij spreken van een valstrik! Iedereen wist allang dat het gezin ook belastingschuld had want dat stond overal te lezen in hun administratie! Waar is dan die hulp die ondersteuning van al die instanties die zich met dit gezin hebben bezig gehouden? Het gezin blijkt dus een belastingschuld te hebben en daarom worden zij niet geaccepteerd in de schuld hulp aanvraag. Zodoende voldeden zij volgens de diverse instanties niet aan de voorwaarden dat zij in hun huis mogen blijven. Navraag bij de belasting laat weten dat het gezin wel belastingschuld heeft maar dat er inderdaad wordt afbetaald en dat het ook ambsthalve aanslagen zijn! Dit betekend dat er nog tegen in gegaan kan worden. Het zijn geen definitieve aanslagen!!! Maar Woonbron meneer Peter Hemmen gaat hier gewoon aan voorbij! Koppen moeten er rollen..en het maakt niet uit van wie! Als hij zijn zin maar door kan drijven en dan bij de rechter ook nog zeggen dat wanneer er over de kou wordt gesproken: dat is hun probleem! Schande meneer Hemmen! Meneer Arkink van jeugdzorg, ook u hebt veel laten liggen in deze! U bent er toch zo voor dat de kindertjes het goed hebben? U had op uw manier ook druk uit kunnen oefenen op woonbron en kunnen zeggen dat er eerst afgewacht wordt hoe het met de belastingaanslag zit! Nee u was er toch als de kippen bij om de kinderen een plaatsje buiten de deur te willen geven. Dit natuurlijk omdat bureau jeugdzorg ook van u verlangt dat u uw quota haalt! Dit wil zeggen, drie kinderen uit huis geplaatst levert jeugdzorg rond de tienduizend per maand op. Uw salaris is dus weer betaald!

Met dank aan een 2 medepolitici die de medemenselijkheid hoog in het vaandel blijken te hebben!

Deze zaak is bij ons nog niet ten einde. Ook wij gaan nu eens bloedhondje spelen en eens kijken wat we boven tafel gaan krijgen. Wordt vervolgd!

Onafhankelijk Delft, Martin Stoelinga en Jolanda Gaal