Geen categorie

Uilskuikens

Het is ze dan toch uiteindelijk gelukt. Met vereende krachten zijn de gemeente Delft, deurwaarder Overdevest , Woonbronpief Peter Hemmen, de eikels van jeugdzorg, de kromdenkende rechtspreker in Den Haag en de kinderbescherming erin geslaagd het gezin Keuvelaar volledig en desastreus te ontwrichten. Op de koudste dag van het jaar werden twee kinderen uit huis gehaald en in pleeggezinnen geplaatst, vluchtte moeder met een baby van drie maanden naar opa en oma en moest pa maar zien waar hij bleef. Een geweldige prestatie in een rechtstaat waarin magistraten en hoogwaardigheidsbekleders zich scheel snaaien. Waar tonnen, wat heet miljoenen aan overheidsgeld naar de ratsmodee worden geholpen of in de verkeerde zakken worden geschoven, daar slagen hulpverleners erin een gezin in nood helemaal met de grond gelijk te maken.

Natuurlijk, vooropgesteld, de familie Keuvelaar heeft in het verleden scheef op de schaats gestaan. De schulden die ze hebben opgebouwd komen voort uit eigen schuld. In oktober 2012 heeft Onafhankelijk Delft er alles aan gedaan om het gezin bij te staan en het dreigende onheil dat huisuitzetting heette, af te wenden. Dat leek gelukt. Oké, deurwaarder Overdevest hield een slordige vierduizend euro over aan de narigheid van het gezin, maar schuldhulpverlening zou uitkomst gaan bieden. Drie maanden later wordt het gezin met vereende krachten alsnog uit elkaar gehaald omdat volgens de hulpverleners het gezin Keuvelaar een belastingschuld zou hebben verzwegen en daarmee voldoet het niet aan de voorwaarden voor schuldhulpverlening.

De honden roken bloed en zonder zich over de gevolgen te bekommeren wordt het gezin gesloopt. Als ze navraag bij de belastingdienst hadden gedaan dan had hen duidelijk geworden dat er weliswaar een belastingschuld bestaat, maar dat daarvoor een betalingsregeling is getroffen en dat het bovendien nog eens ambtshalve aanslagen zijn waar tegen nog in beroep kan worden gegaan. Voor Woonbron is dat geen reden om voorzichtig met het gezin om te gaan. Niet zeuren maar gewoon de tent uit pleuren zo moet ongeveer het devies van Woonbronpief Hemmen luiden. Toen mensen probeerden Hemmen wat milder te stemmen door te wijzen op de bittere vrieskou kwam de pief, werkzaam bij een stichting voor sociale woningbouw niet verder dan: ”dat is hun probleem.”

En dan Arkink, van Jeugdzorg. Je zou mogen verwachten dat hij, als hij echt begaan is met het lot van de drie Keuvelaartjes, alles in het werk zou stellen om het gezin in tact te houden, maar nee, financieel gewin is voor Arkink blijkbaar belangrijker dan het welzijn van de kinderen. Immers, Jeugdzorg toucheert zo’n slordige tienduizend euro per maand voor de ‘diensten’ die zij verricht en Jeugdzorg moet natuurlijk ook haar quota halen, dat begrijpt u.

Wat heeft de hele schandalige actie nu bij elkaar opgeleverd ? De samenleving is tienduizend euro per maand kwijt aan Jeugdzorg, de deurwaarder heeft zijn zakken gevuld over de rug van een kapseizend gezin. Dat gezin ziet haar schulden tot bijna torenhoog oplopen omdat het aangeslagen wordt voor uitzettingskosten, deurwaarderskosten, gerechtelijke kosten, advocaatkosten, gemeentelijke kosten om nog maar te zwijgen van de emotionele schade die de kinderen hebben opgelopen. Waarschijnlijk realiseren al die strijders voor recht en rechtvaardigheid niet dat de kans groot is dat zij een paar weken geleden de basis hebben gelegd voor een maatschappelijke ontsporing van drie onschuldige kinderen. Als die uilskuikens bovendien het kostenplaatje eens in ogenschouw hadden genomen, dan hadden ze gezien dat niet alleen het gezin, maar ook de samenleving veel goedkoper uit zou zijn geweest met een humane en sociale regeling.

En waar was wethouder Brandligt ? Je mag immers van een Groen Linkse stadsbestuurder toch enige betrokkenheid verwachten. Hij heeft vanuit zijn ivoren Torenhovetoren een schitterend uitzicht richting Rotterdam, Den Haag en Westland. Waarschijnlijk heeft dat uitzicht hem zo gebiologeerd dat hij vergeet gewoon eens recht naar beneden te kijken waar de doorsnee Delftenaar zich dagelijks groen en geel loopt te ergeren aan het schutterende Delftse stadsbestuur.

Eén reactie

  • Avatar

    Leo van Teilingen

    Er zijn meer hondjes die Fikkie heten meneer. Of dezelfde letters hebben.
    Ik vind het wel erg voor dat gezin en dat wij een wethouder hebben die geen hart voor die mensen heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *