VELEN WETEN HELEMAAL NIETS VAN DE SCHULD HULPVERLENING….

Wanneer je zoals wij van Onafhankelijk Delft, veel te maken krijgt met mensen die in de schulden zitten en geen uitweg meer weten…dan ben je wel degelijk op de hoogte.

Ik ben momenteel met vijf gezinnen/ personen, druk in de weer om wat krom is weer recht te maken op de manier zoals voorgeschreven door de gemeente Delft.

Echter, de diverse instanties maken er zo een janboel van, dat gewoon communiceren bijna niet meer mogelijk is. Zij leggen gewoon zelfs de telefoon neer als we bellen.

Ook zijn er die instanties die afhankelijk zijn van de gemeente Delft en niets meer willen zeggen uit angst dat zij geen “klanten”meer krijgen!!!

Dit heb ik zelf meegemaakt en niemand hoeft tegen mij te zeggen dat het niet waar is!! Regelmatig klagen mensen steen en been dat hun papieren zoek geraakt zijn en dat zij dan zelf de schuld krijgen… Maar ik heb een mevrouw gesproken op het werkplein en die liet het mij zien dat zij allees keurig had gemaild en  ook opgestuurd. Ik ben op een stoel een stukje verder gaan zitten en ik hoorde haar zeggen; maar het is mijn schuld niet dat het nu weer zoek is ;-(

De mensen die ik ken en waar ik mijn best voor doe, zitten soms al vijf jaar met budget beheerder in hun maag. Die beheerder steekt wel elke maand een xbedrag in zijn/haar zak.

Er is geen controle op…. lekker zo een melkkoe die toch niet meer weet hoe het allemaal zit…. Het is te schandalig voor woorden hoe er met deze mensen wordt omgegaan. Het ergste vind ik nog dat wanneer je er iets over te zeggen hebt, dat je niet voor vol aangezien wordt. Het haalt het slechtste in je boven…

Het is leuk om in de commissievergaderingen over budgetering te spreken en schuldhulp verlening.

Zelf noem ik het liever ontmoedigingsbeleid.

Maar wel met dit vreselijke idee dat ik gemiddeld twee telefoontjes per week krijg van mensen die er een eind aan willen maken.

Ik ken twee gezinnen die met 5 hulpverleners/instanties te maken hebben en dit al jaren…

Wat kost dat dan wel? Dan kunnen we de boel maar beter sneller overnemen om juist ook die bedragen binnen de perken te houden.

Gemeente Delft, wethouder de prez, neem je verantwoording. Laat je burgers in nood niet in de kou staan…en gooi ze zeker de kou niet in.

Jolanda Gaal