Blij met Delft en Nederland

Joechei hiep hiep hoera wat ben ik blij. Blij omdat ik in dit geweldige land mag wonen, een land waarin bewindslieden de boel mogen belazeren zo hard als een paard lopen kan. Een land waarin dat soort violen een avondje aan de tand worden gevoeld en dan gaan we gewoon verder met elkaar alsof er niets aan de hand is. Geweldig een land waarin we voor alles en iedereen begrip op kunnen brengen. Waarin we ons laten naaien door bestuurders en waar zelfs de directies van ziekenhuizen om het hardst mee doen in de strijd om de gouden eikel, een prijs voor de meest onbeschofte zakkenvuller. Ja, u hoort het goed, ziekenhuizen doen net zo hard mee in de strijd Jan Lul, financieel gezien, tot op het bot toe uit te kleden, als de Nederlandse politici. Naar schatting vier miljard wordt er ten onrechte door de medische stand gedeclareerd en het mooist is dat ze daarbij worden bijgestaan door professionele bureaus, bureaus die in hun statutaire doelstellingen vermeld hebben staan dat zij zich richten op het optimaliseren van het declaratiegedrag van zorginstellingen. Dat zijn dus platgezegd een stel plaatboeven die weten hoe de hazen lopen en die adviseren hoe je het best zorgverzekeringen en de staat kunt oplichten. Gewoon schorem dat aanzet tot oplichting. Is dat erg? Neen, natuurlijk niet, want die ziektekostenverzekeraars maken allemaal vele miljoenen winst en bovendien kun je met de premies en de eigen risico’s naar hartenlust spelen. Vrij vertaald betekent het dat Jan lul uiteindelijk toch het gelag betaald. Als je mag bij dragen aan de financiering van de witte boordencriminelen mag je daarover niet eens somber zijn, neen van Mark, de leider van de rebellenclub moet je alles van de positieve kant blijven zien. Je moet erom blijven lachen en hoe harder je gepakt wordt, hoe harder je moet lachen, dat is het beste. We horen toch immers tot de top van Europa als het om welvaart gaat. We mogen toch de hoogste prijs voor benzine betalen omdat het zo goed gaat in het land. Shell en BP kunnen toch jarenlang prijsafspraken maken zodat de benzineprijs nergens op de wereld hoger is. Net terug uit Tsjechie wat was ik daar blij!!
Martin Stoelinga