BERICHTGEVING OMTRENT MARTIN STOELINGA OMROEP WEST

DELFT – Het Delftse raadslid Martin Stoelinga van Onafhankelijk Delft is tijdens vakantie in Portugal getroffen door een hartinfarct. Dat maakte zijn fractiegenoot Jolanda Gaal bekend aan het begin van de gemeenteraadsvergadering op donderdagavond.

Een maand geleden kwam voor Stoelinga een eind aan de lang slepende zogenoemde gondelaffaire. Hij kreeg een schadevergoeding van de gemeente Delft van bijna 4 ton.

‘Hartinfarct heeft met affaire te maken’

Volgens Gaal heeft het hartinfarct alles met de affaire te maken. ‘Het zou mij niet verbazen als het te maken heeft met acht jaar shit’, zei ze. Burgemeester Bas Verkerk reageerde met een diepe zucht en wenste Stoelinga alle sterkte.

Het raadslid heeft hoge kosten gemaakt als gevolg van een juridische procedure tegen ex-wethouder Christiaan Baljé. Zij waren in een juridische strijd verwikkeld, omdat Stoelinga de wethouder van corruptie beschuldigde. Baljé vocht dat tot aan de Hoge Raad aan, met steun van het college en met geld van de gemeente.

Mediation

Volgens de Hoge Raad was er voldoende grond voor Stoelinga om zijn beschuldigingen tegen Baljé te mogen uiten. De gemeente Delft en Stoelinga zijn met behulp van mediation tot een schadevergoeding gekomen.