Ouders ,verzorgers en mensen met beperking gedupeerd…

20130809_082651

Als vrijwilliger bij t Trefpuntje, vrienden van het Trefpuntje en de Laurentius Bodde Foundation, club voor mensen met een beperking en aanwezig bij soosavonden in Wijkcentrum de Parel, kan ik wel concluderen dat er een aantal zaken niet zo kies zijn.

Zoals: Hoe is het mogelijk dat de BWD (PARTICIPE) , deze externe groep, huisvesting heeft geboden zonder daar een vergoeding voor te vragen?

De brief dat er wel ineens een vergoeding betaald moet worden, vanuit Participe, is rond een maand geleden binnen gekomen. Maar voordien, niets!! Hoefden niets te betalen!!!

Dit is op zijn minst vreemd te noemen, daar andere gebruikers wel moeten betalen om gebruik te maken van de ruimte(n) in het gebouw. Dat vind ik zeer oneerlijk.

Daarnaast vaart deze club,  ivm mensen met een beperking, welke overigens geen stichting is of ander soort instelling, maar gewoon geleid wordt door een individu, namelijk R. B te Delft, wel op zijn website onder de vlag van de BWD.

Ik vind dit een vreemde gang van zaken. Als BWD, dien je toch zeker te controleren wie je in huis haalt? Dat op de website de samenwerking met de BWD gebruikt wordt, terwijl t Trefpuntje een externe club is, had de BWD toch op zijn minst de website van deze club kunnen controleren. Nu wordt de indruk gewekt dat dit een betrouwbare “onderneming” lijkt. ( Ik heb inmiddels de sociaal werkster van deze wijk, op de hoogte moeten stellen)

Zoals in de Telegraaf van vrijdag 9 augustus te lezen valt, kunnen we daar niet

 geheel zeker van zijn. Inmiddels hebben vele ouders en verzorgers van deze

mensen met een beperking, zeer bezorgd gereageerd. Zij vinden dit ook een afschuwelijke situatie.Vorig jaar zouden de mensen met een beperking naar Amerika gaan. Orlando om precies te zijn. Maar er was daar geen all inclusive ineens..dus leek het de begeleiding niet verstandig om daar naartoe af te reizen. Wat mij opvalt in dit verhaal is dat je toch eerst van tevoren gaat kijken hoe of wat en dan pas de deelnemers verteld waar naartoe gegaan wordt en tot betaling aanzet en niet andersom? Je gaat nota bene met mensen met een beperking weg. Daar dien je verantwoordelijkheid voor te nemen…Uiteindelijk zijn deze mensen niet naar Orlando gegaan maar naar Bulgarije. Wat natuurlijk vele malen goedkoper is en ook nog in het na-seizoen. De deelnemers/mensen met een beperking, hebben hun teveel betaalde geld niet allemaal terug gekregen. Twee weken geleden heeft  een ouder verteld dat  hij dit teveel betaalde geld, van vorig jaar, wel terug gekregen heeft omdat hij een zeer alerte ouder was. Deze heeft om restitutie gevraagd en gekregen. Maar de andere mensen hebben niets van deze R.B. te Delft, vernomen. Hij heeft hen ook nooit een briefje gestuurd dat voor hun de komende vakantie goedkoper zou zijn.

Dit jaar zou de club van deze mensen, naar Curacao gaan. De deelnemers hebben een heel jaar gespaard voor deze dure reis. Rond de 157.00 per maand.  Deze kost namelijk erg veel geld 1750 euro. Echter nu de datum van vertrek snel nadert, gaat de reis ineens, wederom niet door naar Curacao. De deelnemers kregen te horen dat de reis niet door kan gaan, vanwege een renovatie van het Hotel aldaar, Hotel Princess, voorheen Breezes. Volgens de deelnemers werd hen mede gedeeld dat Arke reizen dit vergeten was te vertellen!!! Dat lijkt mij sterk en ook van dat verbouwen, omdat de website vermeld dat dit hotel in 2012 volledig is gerenoveerd…maar het zou kunnen. Echter, de mensen krijgen hun geld van deze reis niet terug, want er wordt hen gezegd dat zij opnieuw 1300 euro moeten betalen voor een vervangende reis naar de Canarische eilanden!! Dus mensen met een beperking en met veelal een baan bij het combiwerk, moeten dit nog maar even ophoesten. Er wordt gezegd door de organisator van deze reis, dat de reis naar Curacao tot volgend jaar blijft staan en dat zij die dan al betaald hebben….Dat is nog eens goede klantenbinding! In de wandelgangen worden echter hele andere redenen, oorzaken genoemd zoals valt te lezen in het bericht van de Telegraaf hierboven.

Vorig jaar heb ik me rot gelopen met collecteren voor deze club en zelfs mijn eigen kennissen gebeld om een bijdrage omdat ik het doel zo nobel vond. Ook Martin Stoelinga voelt zich bedonderd.

Hoe is het mogelijk dat dit soort mensen, die zulke praktijken hanteren, onderdak vinden in een gebouw van de BWD!!!

Jolanda Gaal