Geen categorie

Wat is er toch met de wereld aan de hand?

moslima'sWie kan mij vertellen hoe de Moslimwereld in elkaar zit ? Je komt ze inalle soorten en maten tegen. Onverpakt, zoals wij in gewone Westerse kleding. Verpakt in lange jurken met hoofddoeken. Verpakt in een soort van sheltertentje, met gaas voor het gezicht.
Het zijn allemaal moslims, volgelingen van een geloof dat verdraagzaamheid preekt. Een geloof dat ons wil laten geloven dat het het beste met de mensheid en de wereld voor heeft. Geweldig tot zover!

Maar leg me dan eens uit hoe het kan dat Moslimbroeders Egypte tot een hel maken. Dat in Moslimlanden met de regelmaat van de klok groepen moslims elkaar naar het leven staan. Dat die aanhangers van dat vreedzame geloof christenen om zeep helpen. Nonnen nota bene vrouwen die zich dag in dag uit inzetten voor minderbedeelde Egyptenaren. Leg me nou eens uit hoe je dat gedrag kunt rechtvaardigenals aanhanger van een geloof en een profeet die vrede predikt. Van die christenvervolging horen we, op een paar regeltjes in de marge van de krant, niets.

Wie vertelt me wie ik kan vertrouwen en wie aangepakt moet worden. En welke politieke groepering heeft dan ook het lef om de rotte appels uit de mand te verwijderen. Of blijven we, omdat we het allemaal ook niet meer weten, machteloos toekijken tot we vreemdelingen in ons eigen mooie land zijn.

Martin Stoelinga

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *