Dieren hebben recht op verzorging in een schone omgeving

poes met drie engeltjes
Onafhankelijk Delft is van mening dat er zeker welzijnsbeleid voor dieren geformuleerd moet worden!Dieren hebben nog te vaak te maken met onnodig geweld of verwaarlozing.

Zeker nu de crisis zo hoog oploopt, hebben mensen vaak geen geld genoeg om zelf te overleven.

Laat staan dat zij nog voor hun huisdier kunnen zorgen. Omdat opvang geld kost en zij dit echt niet hebben, worden dieren op straat gezet.

Een zeer schrijnende situatie, waar wij als gemeente/overheid ook onze verantwoording in moeten nemen!

De opvang van dieren waar geen eigenaar van gevonden kan worden, doordat ze niet gechipt zijn bijvoorbeeld, moeten niet de dupe worden van hetgeen hen door mensen is aangedaan. Zij zijn ook een product geworden van onze welvaart. Zij zijn onschuldige wezens met gevoel en verdienen het een nieuwe kans op een fijne plek te krijgen.

Goede opvang is daarom niet meer dan normaal!

Dieren hebben recht op verzorging in een schone verzorgde omgeving,
Zeker omdat dit het verspreiden van ziekten tegen gaat, maar ook omdat bij de rechten van een dier door ook een hygienische omgeving hoort EN voldoende ruimte.Onafhankelijk Delft is ook de hoogte van het feit dat de opvang en vestiging van dieren in het Julianalaantje, niet meer voldoet aan de eis van de huidige tijd.

Wij vinden dan ook dat de krachten gebundeld moeten worden om voor een opvang te zorgen die dit wel doet. Een goede geschikte ruime locatie, met de juiste voorzieningen, lijkt ons de gewoonste zaak van de wereld.Onafhankelijk Delft vind dat de gezamenlijke gemeenten een post in hun begroting moeten opnemen om dit te kunnen realiseren. Het belang van dieren in onze maatschappij heeft zich al dubbel en dwars bewezen. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat mensen met een huisdier gelukkiger zijn als wanneer ze deze niet zouden hebben.

Natuurlijk moet dit geld ergens vandaan komen. Wat ons betreft mag dit gehaald worden uit de pot cultuur en uit de pot van onzinnige innovatieve gadgets die de gemeente Delft aanschaft.

Er valt nog veel te doen dus!

Verder kwam ik vroeger veel bij jullie asiel. Als kind heb ik heel wat hondjes en poesje gebracht die vast zaten gebonden in het Don Bosco gebied! Een boekje met verhalen van mensen hierover zou een idee kunnen zijn om te verkopen of op de website verhalen van…

Sterkte in de strijd..wij staan achter jullie toppers!!!

Jolanda Gaal