BVOW nieuwsbrief met standpunt Onafhankelijk Delft

martin stoelinga buurthuis olof delftVragen van de belangenvereniging Olofsbuurt Westerkwartier

1. Bent u bereid u in te zetten de verandering van bloktijden ingegaan per 1/1/2013 in onze wijken terug te draaien zodat vergunningparkeren weer vanaf 16 uur ingaat in plaats van vanaf 12 uur?

2. Bent u bereid om de huidige draaischijfbezoekerskaart te behouden en niet te vervangen voor een digitaal alternatief?

Onafhankelijk Delft: 1 Ja en 2 Ja

PvdA : 1 Nee en 2 Nee

Voor Onafhankelijk Delft [OD] is parkeren een speerpunt. We hebben tegen de voorgestelde parkeerregelingen gestemd.

OD heeft stelselmatig betoogd, dat de bestaande bezoekerskaart met draaischijf moest blijven bestaan als keuzemogelijkheid! Parkeren via de computer of mobiel mag, maar er moet keuzevrijheid zijn ! De inspraakavonden in de verschillende wijken van meer dan een jaar geleden leken meer op informatieavonden: “zo gaat het worden”!

En … er blijven vraagtekens over privacy bij opslaan van gegevens! Waar geen probleem is met bloktijden moet je niet net doen of het er wel is. Terug naar vroeger dus! Door de vele huidige lege plekken wordt de melkkoe niet eens gemolken!!

OD vindt dat er in samenspraak met de bewoners een goede en ook reële compensatie moet komen voor de verloren parkeerplekken als het spoorviaduct weg is.

Buurthuizen: De buurthuizen moeten “terug naar de bewoners”! De verplichte “samenwerking” met de BWD was desastreus. De Wending had met vrijwilligers alles goed voor elkaar. Dat moet teruggedraaid en stond al in ons programma van 2010-2014!

OD is ook fel van leer getrokken tegen de manier van verstrekken van invaliden-parkeervergunningen. Met name ouderen werden daardoor gedupeerd. Daar is onlangs verbetering in opgetreden.