Bas Verkerk stuurt parkeerwachters op bonnenjacht Tee-Set bezoekers

bekeuring buitenwatersloor tee-set 2014 Maart15 Delft

15 maart 2014; Welkom in Delft

Welkom in Delft… Heb nog nooit zoveel parkeerwachters bij elkaar gezien om de buurt bij Café de Tobbe en de bezoekers voor het Tee-Set concert georganiseerd door Onafhankelijk Delft aan te pakken. 

Zodra je Delft centrum nadert begint het doolhof van verbouwingen dat al jaren aan de gang is waar regelmatig de zeer drukke verkeerssituatie verandert. Over de Phoenixstraat maar te zwijgen, hoe kom ik op Buitenwatersloot?

Je moet het maar zien en weten dat je schuin tegenover de Phoenix parkeer garage een stuk hek open is waar je een parkeerterrein op kan onder het trein viaduct en dat de Spoorsingel aan de Buitenwatersloot verbonden is, maar dan ben je er nog niet. 

Door het drukke verkeer, er reden veel fietsers, is mij de eenrichtingsverkeer bord op de Spoorsingel ontgaan.

Na de bekeuring hiervoor te hebben gekregen melde ik de parkeerwachter dhr. T. Ozcam dat ik bij Café de Tobbe wilde parkeren en hoe ik op Buitenwatersloot kon komen, hij legde mij dit netjes uit zonder te vermelden dat het parkeren uitsluitend voor vergunninghouders is. Hij is bekend met het feit dat ik van buiten Delft kom. 

Later bleek dat vele bezoekers van Café de Tobbe die dit ook niet wisten, zo blijkt dit uit de vele bekeuringen, er staat nog geen 40 meter verder op de hoek van de Buitenwatersloot een parkeer automaat wat er niet op wijst dat de Buitenwatersloot uitsluitend voor vergunninghouders is.

We hebben het bord ook niet kunnen vinden, zal er vast ergens staan… Zelfs medewerkers uit Delft van de Platenzaak Meneer van Ulden op nummer 15 naast Café de Tobbe wisten het niet en hadden afgelopen week 2 bekeuringen à € 82,10. De verantwoordelijke bestuurders weten dat deze verbouwingen met een drukke verkeers situatie problemen in de hand werken.

Welkom in Delft, € 140,00 eenrichtingsverkeer bekeuring, à € 17,50 parkeer geld, à € 82,10 fout parkeren uitsluitend voor parkeerhouders (althans dat begreep ik van anderen die ook bekeurd waren?), had nog de pech dat blijkbaar met de auto deur dicht doen het parkeer bonnetje omgedraaid lag.

Tel je winst uit à € 222,10. De bekeuringen zijn tevens schandalig hoog, waar gaat dit nog voer? Wij komen niet meer in Delft centrum en zullen er niets meer besteden.

Zelfs op de terug weg naar huis nog even vrolijk blazen was geslaagd en kon weer verder maar het is zo bekrompen als je echt hulp nodig hebt zijn ze er niet, de balans is weg, het geeft je een onveilig gevoel als Nederlands staatsburger.

Met vriendelijke groet, Hans van Vuuren