Geen categorie

Met de noorderzon……

Het kan verkeren, zo ook in de politiek.
Het ene moment ben je nog met vier fractieleden en het volgende met drie.

Onenigheid en opstappen komt in de beste politieke families voor, maar als politiek dier niet tegen kritiek kunnen en dan met een email afscheid nemen van je mede fractieleden, is wel het andere uiterste!
Het rommelde al een tijdje tussen ons en Jos van Koppen in het team Onafhankelijk Delft. Al ten tijde van de eventuele politieke enquete aangaande de gondelaffaire, schoot een en ander ons in het verkeerde keelgat. Jos van Koppen stemde met alle andere politieke partijen mee tegen een politieke enquete.
Het woordje UNANIEM, daar werd ik misselijk van! Daar brak bij mij mijn klomp.

Hoe kun je meestemmen met de “tegenpartijen”die Martin Stoelinga zo hebben laten vallen en hebben tegengewerkt in dit vreselijke dossier als je een van “ons” bent? Dat hebben wij ons dikwijls afgevraagd de afgelopen vier jaar. Wij zagen dit toen al als verraad. Het eerste verraad!

Ten tijde van de bijeenkomst inzake de gondelaffaire, bij toen commissaris der Koningin, Franssen, werd Jos van Koppen door Jens van der Brink, de advocaat van Martin, verboden om in het Provinciehuis aan te treden. Maar Jos van Koppen deed wat hij zelf wilde. Hij rook het pluche en wilde lekker plakken bij de hoge dames en heren. Zo’n schoolmeester die ineens een soort van belangrijk kan lijken voor de buitenwacht. Niet iedereen kan de “weelde” blijkbaar dragen.
Ook dat was voor ons een enorme klap in het gezicht. Wij voelden dit wederom als verraad, het tweede!

Maar, wij zijn van oude jongens en meisjes krentenbrood en bedekken een en ander toch liever met de mantel der liefde, alhoewel de liefde tussen Jos van Koppen en Bas Verkerk, naar ons inziens wel erg dik aan leek te zijn! Jos die immers vaak vroeg; ,, En keek Bas nog toen ik sprak”? Dat deed ons af en toe wel fronsen.

Maar een mens is een mens en als je blijkbaar graag in het gevlei van de burgemeester wil komen zijn of blijven, dan doen we daar niet al te moeilijk over. Ik zei dan in ieder geval, dat Bas zeer tevreden had gekeken 🙂
Het moet alleen niet zo zijn dat je werkzaamheden die je zou doen voor Onafhankelijk Delft, kant nog wal gaan raken en de meest gekke stukjes op onze website gingen verschijnen. Totaal Onafhankelijk Delft onwaardige hand tamme stukjes.

De bekende druppel echter, die de emmer deed overlopen, was toch wel dat Jos van Koppen als voorzitter van de commissie aangifte is gaan doen tegen tal van raadsleden, maar ook zijn eigen fractieleden. Waar Stienstra, terughoudend was , daar stond brave Josje te trappelen van ongeduld om aangifte te doen. Ook na een bezoek aan de fractievoorzitter van Onafhankelijk Delft, Martin Stoelinga, die het Jos van Koppen sterk af raadde dit te doen, ging Jos toch voor de braverik. Verraad nummer drie!

Je weet wat er gebeurde toen ooit de haan drie maal kraaide?

Tijdens de Commissie RVW, waar Jos van Koppen de voorzitter is en ook in die hoedanigheid zijn verraad pleegde naar zijn eigen fractie en commissie lid, kwam daar Peter Smit binnen, onze lijstduwer. Het is er een van ruwe bolster blanke pit. Hij kon zijn emoties na al deze escapades niet meer bedwingen en maakt Jos van Koppen uit voor verrader.

Jos van Koppen, kwam dit echter heel goed uit, want wij hadden hem danig aan de tand gevoeld tijdens onze fractiebijeenkomst, waar harde woorden vielen en hij diende de volgende morgen, na het intermezzo van Peter Smit, zijn grote voorbeeld Bas Verkerk mede, dat hij uit de fractie was gestapt. Dus nog voor hij Martin Stoelinga zijn voornemen had medegedeeld, ging hij eerst naar Bas Verkerk!!! Ook kwamen wij erachter dat Jos nog net netjes per de eerste november uit de fractie stapte, berekenend zal ik maar zeggen!!!

Er moeten echter nog wat financiele hobbeltjes genomen worden! Die gaan wij zeker niet uit de weg!
Genoeg is genoeg, en wij gaan verder tot de orde van de dag!

Jolanda Gaal