‘Helderziende? Nee hoor, gewoon luisteren naar de mensen op straat!’

delft_bankroet_spoortunnel_stadskantoor

We staan in Delft aan de rand van een financiële ramp die we op een normale manier niet meer te boven komen. En hoe komt dat?

Doordat het gemeentebestuur en de ambtenaren al jarenlang schijt hebben aan de mensen waar ze het allemaal voor zouden moeten doen: de gewone Delftse mensen van de straat.

Mensen met een visie, ondernemers, leidinggevenden die weten wat er in de stad leeft.

Veel beter dan alle wethouders bij elkaar, want die komen alleen op feestjes. Maar in plaats van naar hen te luisteren, negeert het stadsbestuur hun mening.

En daar zijn wij, onze kinderen én onze kleinkinderen de dupe van!

De schandalige miskleunen in de Spoorzone gaan Delft tot in lengte van jaren geld kosten. En dat terwijl wij van Onafhankelijk Delft al meer dan tien jaar geleden riepen: ‘NIET DOEN, VEEL TE DUUR!’ Maar wij zijn de Josti Band, een stelletje aso’s, halve criminelen. Elk voorstel vanuit onze fractie wordt bij voorbaat afgestemd. Ook al zijn er partijen het met ons eens, ze gaan nooit onze moties ondersteunen.

Moties, adviezen, stukken in de krant, uitleg en ideeën  bij commissies, een referendum, niets mocht baten om de Gemeenteraad en het College op andere gedachten te brengen. Door dat soort halfgare ‘politici’ wordt u als Delftenaren in de ellende gestort. En nu het allemaal te laat is (kijk maar naar uw belastingaanslag, en het wordt nog veel erger!) lopen ze te huilen en anderen de schuld te geven. Schandalig!

Wij wisten al meer dan tien jaar geleden dat de spoortunnel en het stadskantoor de ondergang van Delft zouden worden. Maar het moest en zou ‘groots’ worden, zo wilden de heren Grashoff en Torenstra het. Ziet u ze nog? Wij niet. De boel naar de gallemiezen helpen en met een zak geld onder je arm wegwezen. Dat is de linkse politiek ten voeten uit. En zo ging het ook met het verlies in de Harnaschpolder, al of niet gesjoemel van de heer Baljé en Blauwhoed.

Zelfs een referendum aanvraag werd niet gehonoreerd ondanks 3000 handtekeningen in twee dagen. Tram 19 die jaren achterloopt. U weet wel, die tram die onze lieve studenten met de stad moet verbinden. En dan de Sebastiaansbrug. Ook een ramp! Ik begrijp best dat er over vier jaar niet meer over dit soort debacles wordt gepraat, maar intussen betaalt de Delftenaar de rekening.
Hebben die mensen van de straat dan ook nog ideeën? Natuurlijk wel!

De trein had om Delft heen gemoeten, naast de A4 en in Delft Zuid naar binnen. Daar het grootste station van Europa maken. Rotterdam, Den Haag, Delft en andere kleinere steden zijn over 30 jaar tegen elkaar aangegroeid. Hopende dat het vliegveld Rotterdam blijft zoals het is, anders zou Delft helemaal opgeslokt worden. En juist Delft verdient een aparte plaats in de regio, met al dat moois wat we te bieden hebben. Of eigenlijk: hádden. Want onze fantastische bestuurders hebben al heel wat attracties en musea de nek omgedraaid!

Wat het spoor betreft: het Rijk zou voor alle kosten moeten opdraaien. Het stadskantoor was helemaal niet nodig geweest. En ze hadden veel zuiniger moeten zijn met de EZH-gelden. Hoe laat je zoveel geld verdwijnen aan onnodige zaken, Helaas maakt het Ondernemersfonds nu dezelfde fout met zijn houten bloembakken in de Wipppolder.
Maar het is nog niet te laat! Wij zeggen nu tegen het gemeentebestuur: ‘Vraag een Artikel 12-status aan. Vraag een lening en laat de gemeente leiden door bekwame financieel deskundigen. Daar zouden wij zelfs bij willen helpen, als er maar geluisterd werd.

Maar ja, wat bereik je met de Collegepartijen die er nu zitten? Die zijn de doodsteek voor het wel en wee van de stad. Een partij als STIP, met 16 raadsleden in vier jaar tijd, lult vrolijk met iedereen mee om hun nietszeggende wethouder aan een lekker cv te helpen. Het wordt hoog tijd dat de Minister hier eens naar gaat kijken; die pubers van STIP hebben in twaalf jaar geen kritisch geluid laten horen. En die moeten uw belangen verdedigen?

Tenslotte nog een advies en zeker niet het minste Hou de Islamisering heel strak in de gaten! Die verantwoordelijken die denken dat dit een voorbijgaande hype is hebben het verschrikkelijk mis. Dood aan joden , Amerikanen, christenen en alle ongelovigen is niet zomaar verzonnen door schooljongens. En dus ook niet van voorbijgaande aard.  PvdA, D66, Groen Links, lopen met hun kop in het zand en daar vallen nu juist de koppen.

Extremistische groepen gaan zich in Nederland zelf organiseren met geld uit het Oosten. Veel, heel veel geld kost de bescherming van grote groepen mensen tegen deze snel groeiende agressie tegen het Westen.
Ben ik helderziende? Nee hoor, ik luister naar de mensen in de straat. Weet u nog dat ik ooit een droom had over een moskee op de Markt? Het is een nachtmerrie geworden en niet alleen voor mij. Het wordt echt de hoogste tijd dat er wordt geluisterd naar de gewone Delftenaren!

Martin Stoelinga