Betalen en zwaaien op het nieuwe station

smullers_station_delft
Smullers automatiek is echte aanwinst. Speciaal voor al die Delftse PvdA en GroenLinksers eerst gepast betalen dan pas gaat het deurtje open.Niks voorschieten.

Ik ben van het weekend toch maar even gaan kijken in het nieuwe station. We moeten er met zijn allen de komende jaren zwaar voor bloeden, dus dan kan je maar beter weten waar je aan failliet bent gegaan.

Ik reis zelf bijna nooit met de trein, dus zal ik er verder niet vaak komen. Maar weet u wat ik ervan vind?

Belachelijk groot voor Delft! En die paar treinen die er per uur stoppen, die gaan natuurlijk nooit de extra bezoekers brengen die we nodig hebben om deze ramp te bekostigen.

Al die ambtenaren, wethouders en gemeenteraadsleden die de laatste dagen met Bas Verkerk samen hebben staan juichen, moeten zich schamen voor wat ze de stad hebben aangedaan.

We komen voorlopig niet meer uit de financiële ellende. En dan heb ik het nog niet eens over het stadskantoor boven het station. Dat staat nou weer te koop. En dan weer te huur. Maar dan toch weer niet. En eerst gingen alle ambtenaren er in ‘werken’ en nu weer niet. Of wel? Ik snap er niks meer van. Maar wat wel doorgaat dat zijn de kosten voor dit prestige ding. En die gaan de gewone Delftenaren ophoesten, en dan maar hopen dat ze ooit nog wat van dat zuurverdiende geld terugzien.
En dan die treinen. Ik heb een tijdje staan kijken, maar er rijden meer treinen langs dan dat er stoppen. Dat hebben ze dan ook weer lekker gedaan. Overal schreeuwen dat Delft meer bezoekers moet hebben, vervolgens een belachelijk duur station bouwen, maar niet met de NS onderhandelen dat er dan ook meer Intercity’s op Delft stoppen.

Nee hoor, al die reizigers worden van Den Haag naar Rotterdam gebracht en andersom. Door een peperdure tunnel onder een belachelijk groot station. En wat mag Delft doen? Betalen. En zwaaien naar al die mensen die ergens anders hun geld gaan uitgeven.
Maar het is te laat. Wij van Onafhankelijk Delft hebben jaren geleden gewaarschuwd dit niet te doen. Maar ja, er wordt niet geluisterd. En nu heeft Delft een nieuw station, veel te duur en op een verkeerde plek. Waar ook nog eens veel minder bezoekers komen dan had gekund. Lekker gedaan Bas en vriendjes!

Martin Stoelinga
Onafhankelijk Delft