MOESTUIN NEE

moestuin_nee
Drie studenten uit de wijk Heilige Land, hebben het idee opgevat om aldaar een moestuin te beginnen. Rond de veertig mensen hadden zich verzameld om te komen luisteren naar wat zij hun medebewoners te vertellen hadden, over het hoe wanneer waar en waarom van een moestuin in deze wijk.

Op de vraag van een van de bewoners, hoe zij hierop gekomen waren, vertelden de studenten dat, wanneer je in Delft een groene strook ziet die van de gemeente is en je hebt er een goed idee voor en de bewoners uit de omgeving vinden het ook goed, dan kan het zijn dat de gemeente het toestaat.

In dit geval waren er maar vier mensen voor de moestuin en rond de 35 tegen die in de directe omgeving ervan wonen. Grieven waren o.a dat er nu al zoveel vernield wordt en dat bewoners zeker verwachten dat dit ook met de moestuin gebeurt.Dit zou weer onrust geven..Ook maakte de bewoners zich zorgen over overlast terwijl er net de rust is wedergekeerd na vertrek van een groepje herrieschoppers.

Ook zou er in het weekend drugs gedeald worden en zou het moestuin geen overzicht meer bieden op het landje.. Daarnaast waren ze ook bang voor wildplassers en poepers, die zoiets aan zou kunnen trekken. De bewoners hadden ook kritiek op de flyer over de te realiseren moestuin. Die vonden ze selectief in brievenbussen gedaan. Dat vinden zij oneerlijk.

De bewoners in de directe omgeving willen absoluut geen moestuin met feestende studenten die zelf momenteel geen tuin hebben.
Een oudere dame zei het zo: Ze komen hier hun moestuinfeestje vieren en wij kijken tegen de uitwassen ervan, aldus mevrouw Spindler…
Geen moestuin op deze plek bij het wijkgebouwtje was de conclusie

Jolanda Gaal