Zorg schiet tekort

piong_matla
Het is geen sta-op-stoel.. Nee!!! Het is een val-neer-stoel!!! Toch die functie maar ff niet meer gebruiken zei de ergotherapeut! Goed plan. Want behalve dikke knie met mooie bloeduitstorting ook pijnlijke polsen, ribben en schouder.

Vandaag was ik bij Mevrouw Matla op bezoek,waar de zorg tekort schiet.Mevrouw Matla vertelde mij, dat zij al 18 maanden op haar aangepaste stoel wachtte…en nu hij eindelijk gekomen was, was de kleur totaal anders en het gevaarte te groot en zat er in de rug een raar stalen blok.

De stoel klopt van geen kant..Duur kostenplaatje!!!!De stoel zit daarbij ook niet comfortabel…en dat terwijl zij daar heel wat uren per dag in door moet brengen.

Ook de zorg schiet tekort aldus deze mevrouw. Zij krijgt elke keer andere zorgverleners en pas kwam er niemand om haar steunkousen uit te trekken. Dan krijg je dus bloeduitstortingen in je benen. Dit met alle gevolgen van dien en zelfs kans op trombose.

Momenteel krijgt zij zorg via de WMO, gemeente Delft. De zorg wordt uitbesteed aan direct zorg. Maar elke keer blijkt dit mis te gaan. Mensen komen niet opdagen of de zorgverlener neemt haar hond mee.

Mevrouw Matla is een woning toegewezen en heeft verhuisvergoeding gekregen, maar toch zijn er nog wat kleine hobbels te nemen. Zoals verven, een grote tuin en een schutting die hoognodig is.

Mevrouw Matla is bekend met bijzondere zorg maar zegt geen hulp te krijgen uit die hoek. Ik ga erin duiken en kijken waar het steeds mis gaat..kom erop terug. Met een kopje thee zetten komen we er niet namelijk.

Update: vandaag heeft men mevrouw Matla laten weten dat vanwege het personeelstekort er vandaag weer niemand kan komen om haar steunkousen uit te trekken!!!
De wethouder hoort van mij!

Jolanda Gaal