OWEE OWEE OWEE

HULPDIENSTEN KUNNEN STAD NIET GOED BEREIKEN

Talloze inwoners wenden zich met hun klachten tot ons.

Het ging over het openingsfeest van het nieuwe studentenjaar. De OWEE week. Met angst en beven zien inwoners van Delft deze week tegemoet. Het evenement, want dat is het inmiddels geworden, is te groot voor de Delftse binnenstad. Bewoners klagen over slechte bereikbaarheid voor de hulpdiensten en wildplassers.

De herrie is niet om te harden en ook de overlast van straalbezopen studenten is abnormaal.

Na het feestgedruis is de ellende nog niet over dan begint er andere ellende in de omliggende buurten van de stad. Dronken gelal en geschreeuw, maar ook molestatie van ons raadslid Jolanda Gaal, die samen met haar dochter in haar auto werd belaagd, met extra deuk tot gevolg, geruk aan de spiegel en gelukkig is deze heel gebleven. Een student was zo dronken dat hij languit op de hete motorkap lag. Zij gaat aangifte doen

Wie gaat al de rotzooi opruimen en wie betaalt dit. Dit zijn een paar van de vele vragen die ons gesteld zijn.

Ook de opmerkingen over de hulpdiensten steken ons. Temeer omdat burgemeester Bas Verkerk kinderen op koningsdag geen kleedje op de Nieuwe Langedijk gunde ivm de hulpdiensten en de bereikbaarheud.

Nou welke bijdehand deze vergunning verleend heeft, die heeft een megablunder begaan. Levensgevaarlijk!

Inwoners klagen ook dat de binnenstad en diverse winkels niet bereikbaar zijn geweest, ook niet voor mensen met scootmobiel. Dat kost een ondernemer geld!

Daarnaast bevreemdt het ons dat dat studenten in deze stad alles voor elkaar krijgen. Of word hier met twee maten gemeten met STIP in het college?

Laten ze die hele OWEEWEEK naar Lijm en Cultuur verplaatsen, dan hebben die ook meer inkomen om de achterstand van de energierekening te betalen!

Wij gaan hier verder op in. In ieder geval met schriftelijke vragen maar ook willen wij dat dit een agendapunt in de raad wordt

Martin Stoelinga en Jolanda Gaal

DIT NOOIT MEER OP DEZE MANIER!