Levensgevaarlijke kade nieuwe spoorzone

Allereerst gingen wij na de fractievergadering, in het donker, de situatie bekijken. Het is inderdaad een gevaarlijk stuk spoorzone. Je hebt er geen erg in dat je niet rechtdoor kunt en rolderdebolder zo de trappen af het water van de Westvest in.

Vandaag met daglicht en een rol afzetlint op pad. Ten eerste viel ons al op dat de weg ervoor voor auto en bromfiets, gebruikt werd door voetgangers en fietsers, vooral studenten hebben lak aan het verbodsbord zo bleek. Geen handhaver te zien overigens!

Toen naar de onderdoorgang van Coenderstraat/Westvest gereden per fiets. Meteen al werden wij staande gehouden dat de situatie zeer gevaarlijk zou zijn. Ook een meneer riep dat hij blij was dat er wat aan gedaan werd omdat het wachten op ellende F24E8364_1280x852-2was.

Rustig spanden wij het rood/witte waarschuwingslint en we kregen niets dan positief commentaar en veel boze mensen over de geldverspilling in Delft.

Wij hebben de situatie bekeken en ook wij zijn van mening dat dit een gevaarlijke situatie betreft. Er is geen markering of reling, zodat je zo van de trap kunt fietsen of zelfs vallen….

Wij rekenen erop dat er nog een reling komt. Dat zal toch wel in de prijs van het Spoorzone gebied zijn inbegrepen?

Voor de zekerheid stellen we schriftelijke vragen!

Martin Stoelinga en Jolanda Gaal

Ps Toen wij na een half uur e boel gingen checken, was het afzetlnt weg.