Jongere met beperking in de knel…

Gisteravond op huisbezoek geweest bij een gezin in het Tanthof.

Zoon van 20 in huis met beperking, visueel, geen bijzondere bijstand of andere uitkering helemaal niets. Krijgt zorgtoeslag via de belasting, 84,00 euro. Hij kan dus niet zijn eigen zorgverzekering betalen, maar ook het eigen risico niet. Zijn ouders zijn bij budgethulp. Zij mogen zelfs niets voor hem betalen, al zouden zij het kunnen! Vader werkt en moeder heeft meerdere banen. Zijn ouders zijn overal geweest voor hulp, maar overal nul op request..

Heb meteen Delft voor elkaar gebeld en een mevrouw gesproken, maar zij kon mij niet vertellen hoe dit kon. Dat is een fijne start voor deze jongere! Die kan meteen de schuldsanering in. Wat is dit voor een idiotie?

Allemaal ontmoedigingsbeleid, dat de gemeente echt geen geld uitspaart en waardoor je dus “verwarde” personen krijgt! Wij van Onafhankelijk Delft gaan er weer achteraan.

Jolanda GaalStudio_20170221_120133