VVD wethouder voert ouderen slavernij sjouwen vuilniszakken

Rietveld en Vlamingstraat verboden voor vrachtwagens.
Rietveld en Vlamingstraat verboden voor vrachtwagens.

Beste Lennart Harpe

Is de ouderen slavernij weer ingevoerd?

Ik kreeg een klacht van een 92 jarige aan het Rietveld dat ze haar vuilniszakken voortaan niet meer bij de deur maar 100 meter verderop op de hoek met het Vrouwjuttenland moet zetten.

De vuilniswagens mogen het Rietveld en de Vlamingstraat niet meer op sinds de renovatie van de kades.    

Kan die vuilniswagen geen ontheffing krijgen? Die paar keer per week zal de schade aan de kade wel meevallen. En stuur anders kleine elektrische vuilniswagen de binnenstad in. Of die gemeentelijke Waterstofauto van €100.000.

100_jarigen_delftHet aantal 80 jaar en ouder bedraagt 3848 in Delft. 90 jaar en ouder zijn er 744. Er wonen op dit moment 16 honderd jarigen in Delft. Bron AD HIER

Zijn 100 jarigen en ouder ook verplicht met hun vuilniszakken naar veel verderop gelegen afval inzamelpunten te gaan?

Dat lijkt mij geen goede ontwikkeling daar het aantal 100 jarigen de laatste 20 jaar is verdubbeld in Nederland. Die verdubbeling zal de komende 15 jaar weer versneld plaatsvinden.

pmd_vlamingstraat_delftDe PMD inzamelcontainer staat op  het rustieke plekje met bankjes aan de Schie bij de Oosterstraat en de Vlamingstraat. Vanuit het Rietveld is dat een behoorlijk eind sjouwen.

Die bovengrondse PMD containers ontsieren tevens het stadsbeeld. Zeker als ze vol zitten en er rommel naast gezet wordt.

Honderd is het nieuwe tachtig. Staat u achter deze maatregel om hoogbejaarden met hun huisafval over straat te laten zeulen?

Martin Stoelinga