Geen categorie

Zeker geen sloop 65 woningen Heilige Land voor 2025

Cornelus Musiusstraat
Cornelus Musiusstraat

Sinds 2004, voeren de inwoners van de witte huizen in het Heilige land al aktie voor het behoud van hun woningen met toen, directeur Johan Over de Vest.

Ook in die dagen stonden deze lieflijke witte huizen op de nominatie om gesloopt te worden en ook toen zaten de bewoners in zak en as.

Er moesten ook verbeteringen aangebracht worden, omdat de huizen zeer gedateerd waren. Daken lekten en er was geen dubbel glas.

De bewoners waren toen al begaan met elkaar en dit is nog steeds het geval.


Velen hebben hun huis ook helemaal opgeknapt en uit eigen middelen! In 2009 is er besloten dat de huizen 15 jaar niet afgebroken zouden worden en dat er, onder druk van de bewoners, renovatie gepleegd zou worden. De huren gingen dan wel omhoog.

heilige_land_wij_blijven_hier_wonen_delftDit uitstel van sloop, werd verleend toto 2025 _em zou opnieuw herzien.
Wat schertst mijn verbazing een aantal maanden geleden, de heer Mohamed Baba, directeur van Woonbron, kondigt opnieuw dikke ellende aan voor de bewoners van het heilige land en het is 2017!!

Niet alleen wordt er over sloop gesproken, maar wij hebben het idee, dat er al in een vergevorderd stadium besloten is!

Onder het mom van huizen die vol schimmel zouden zitten en daardoor rijp voor de sloop, wordt dit verhaal kracht bijgezet.
Wel vreemd, dat wanneer je huis vol ongezonde schimmel zit, dat er dan niet gecompenseerd is met schimmelbestrijder of de huurprijs!
Dat zou dan eerlijk zijn.

Maar nee, de witte huizen van het Heilige land moeten plat!
Het is het nieuwe verdienmodel, het gaat niet over mensen!
Het merendeel van de bewoners wil niet weg. Zij wonen er met zoveel plezier.

Wat ook schrijnend is, is dat er mensen uit de Professor Telderslaan zijn
komen wonen en dat hen beloofd is dat het heilige land niet binnenkort
gesloopt zou worden.

Zij zijn dus bedonderd door de Woonbron.De heer Baba doet aan uitstervings beleid en dit gebeurt al enige tijd.
Zodra iemand vertrekt, worden er studenten in gezet, of antikraak, tegen een gereduceerde huurprijs en met een maand opzegtermijn.

Dan nog iets over het technische rapport, een soort van de slager die zijn eigen vlees keurt, dit rapport is gedateerd en er moet gewoon een nieuw onafhankelijk, technisch rapport opgemaakt worden en betaalt door Woonbron uiteraard.

Onafhankelijk Delft staat voor haar inwoners klaar, dus ook voor het de bewoners van de witte huizen in het mooie Heilige rustieke land. Een stukje cultureel erfgoed, dat is het.
Onafhankelijk Delft zet door, desnoods tot aan de rechter toe!

Martin Stoelinga