Geen categorie

Liever echt Delftse Blauw

20190115_053951
Liever Delfts blauw dan Chinese namaak
De enorme Delftsblauwe lamp die donderdag op het Doelenplein zwaar beschadigd raakte bij een aanrijding door een truck, wordt niet door iedereen gemist. Wat Delftenaar Martin Stoelinga betreft hoeft de gemeente Delft geen geld en energie te steken in een eventuele reparatie.
,,Ik heb dat ding altijd lelijk gevonden, al weet ik best dat smaken verschillen. Het ergste vind ik nog dat mensen van de gemeente een paar jaar geleden naar China zijn gereisd om die lamp daar te bestellen. Hadden we dat niet gewoon hier gekund? Dat heeft natuurlijk weer handenvol geld gekost.”
Stoelinga heeft maar weinig op met kunstwerken van overzee in de Delftse binnenstad. Zo zijn ook de blauwwitte lantaarnpalen op het St. Agathaplein hem al vanaf het begin een doorn in het oog. ,,Waarom kunnen we nou niet onze eigen Delftse kunstenaars zulke kunstwerken laten maken”, klinkt het geërgerd. ,,Dan hebben we tenminste nog echt Delfts blauw en geen Chinese namaak.”

Of het ernstig beschadigde kunstwerk door de gemeente zal worden hersteld, is nog niet duidelijk
Algemeen Dagblad