Zwemtijd ingekort, belachelijk

Om het wegvallen van het Instructiebad op te vangen, heeft Sportfondsen de zwemlessen voor kinderen verkort van een uur naar drie kwartier. ‘Schandalig’, vindt Martin Stoelinga van Onafhankelijk Delft.

In een waterrijk land als Nederland moet de overheid haar kinderen optimaal beschermen. Kortere zwemlessen helpen daar niet bij, vindt Martin Stoelinga, zelf een verwoed zwemmer. ,,Het college heeft ons een brief gestuurd met toezeggingen, maar ik ben daar helemaal niet blij mee. Ze doen heel interessant over een busdienst van een paar scholen naar het Sportfondsenbad, maar eer die kinderen daar goed en wel zijn kunnen ze alweer terug. Wat is nou drie kwartier zwemles. Niks toch?

Verpaupering

Stoelinga is sowieso niet te spreken over de leegstand van het Instructiebad langs de Stalpaert van der Wieleweg. ,,Hoe kan je nou als Delfts bestuur zo’n drukbezocht zwembad dichtgooien en het zomaar een jaar leeg laten staan? We hebben in Delft meer dan honderdduizend inwoners, en die moeten het doen met twee zwembadjes. Als je dat vergelijkt met Pijnacker, waar ze de Viergang hebben, dan vind ik dat echt een schande. Dat gebouw staat daar gewoon te verpauperen, terwijl er een gillend gebrek is aan zwemuren. Ik begrijp daar niks van.”

Zelf springt Stoelinga geregeld in het Sportfondsenbad om zijn baantjes te trekken. ,,Maar dat wordt steeds minder omdat het veel te druk is. De oudjes en de baantjeszwemmers hebben zich verdeeld over het Sportfondsenbad en Kerkpolder, wordt er dan gezegd. Ja, omdat er geen alternatief is. Je zou eens moeten komen kijken hoe druk het in het water is. Daar kan je met goed fatsoen echt niet meer rustig je baantje zwemmen.”

Mierenhoop

Ook de kinderuren zijn volgens de voorman van OD veel te druk. ,,Het is af en toe net een mierenhoop in dat bad. Ik ga er met mijn kleinkinderen heen en dan verbaas ik me echt over wat ik daar allemaal zie gebeuren. Kinderen die op en over elkaar heen duiken omdat er te weinig ruimte is. Het is niet te geloven!”

De kans dat er extra capaciteit komt is erg klein, weet Stoelinga. ,,Dat is een kwestie van geld en dat wordt aan andere dingen uitgegeven. Ik moet trouwens wel zeggen dat het allemaal niet aan de badmeesters ligt. Die doen hun best…”

 

https://www.ad.nl/delft/onafhankelijk-delft-vindt-kortere-zwemles-schandalig~ace00833/