Vanavond zwarte Piet discussie #stadhuis

Vanavond extra bijeenkomst in het stadhuis over Zwarte Piet, mag niet meer zwart zijn.

Onafhankelijk Delft vind dat de zwartepietendiscussie niet thuis hoort in de politiek.
Wij moeten een authentiek kinderfeest niet verpesten.
Het is een oude traditie, zonder kwaads in de zin.
Zo zwart als roet,… mag Piet van ons blijven!
Wij zijn ook het achterkamertjes gekonkel zat, waarin gezegd is dat Zwarte Piet in 2019 een kwart roetveegpiet moet zijn, in 2020 de helft roetveegpiet en in 2021, driekwart en in 2022 allemaal roetveeg of anders, maar i.i.g niet zwart.
Wie geeft die opdracht mee aan de burgemeester, vragen wij ons af?
Velen die nu voor Zwarte Piet spelen bij de intocht, hebben al gezegd dat zij niet meer meespelen als zij niet helemaal zwart mogen zijn. Zij willen door compleet zwart te zijn, ook voorkomen dat zij herkent worden door de kinderen. Daarmee willen zij voorkomen dat dit kinderfeest echt verpest wordt en de magie verloren gaat.
Onafhankelijk Delft heeft vele Zwarte Pieten bereid gevonden om een alternatieve intocht te realiseren, met echte Zwarte Pieten.
Wij gaan kijken hoe wij hier invulling aan kunnen geven.
Momenteel hebben wij zeventien Zwarte Pieten bereid gevonden en meer zijn altijd welkom.
Wij hebben o.a. de smeerpoets Zwarte Piet, de taartjes Zwarte Piet, de Pipo Zwarte Piet, de dans Zwarte Piet, de zang Zwarte Piet, de Professor Zwarte Piet, de Bloemen Zwarte Piet, de pepernoten Zwarte Pieten, de snoepjes Zwarte Piet, de stratenmaker Zwarte Piet, de straatveger Zwarte Piet en nog wat andere Zwarte Pieten..
Vergeet nog de lol Zwarte Piet en de Onafhankelijk Delft Zwarte Pieten.
Het wordt vast een heel gezellig kinderfeest!

Onafhankelijk Delft
Dank aan onze vrijwilligers!