Willem van Oranje musical

Onafhankelijk Delft vind het naar aanleiding van de laatste berichten, niet handig om nu een besluit te nemen over het doorgaan van de groots opgezette musical, over het leven van Willem van Oranje en het geld dat de gemeente Delft hierin wil steken, om de grond klaar te maken voor gebruik (bouwrijp). De risicofactoren vinden wij nu best groot ten aanzien van bijvoorbeeld het Corona virus en de 1m50, die in acht moet worden genomen. Niemand weet hoelang dit gaat duren. Dus de publieksbezetting kan wellicht nu niet zo groot zijn zoals eerder bedacht. Ook bij bijvoorbeeld een faillissement, draait de gemeente Delft voor de kosten op om de grond in oude staat terug te brengen. Dit omdat een deel van de grond, gehuurd wordt door de gemeente Delft van de TU en doorverhuurd wordt aan de ondernemers van de musical.
Waarom huurt de onderneming niet zelf direct van de TU Delft?
Wij zullen iig ons beraden of wij nu, op dit moment, tegen dit initiatief zijn of om een soort van uitstel te bewerkstelligen, dmv een motie. Dit totdat er meer bekend is ivm het Covid 19 en een nieuwe invulling van het te verwachten aantal bezoekers en de samenwerking met de horeca, nu wij hier toch wel mee te maken hebben.
Onafhankelijk Delft