Opvang achterblijvende dieren

Vragen aan de gemeente Delft aangaande:

Graag zou ik willen weten of de gemeente Delft ook iets doet voor dak en thuislozen, die een hond hebben en straks van de opvang gebruik moeten maken vanwege de kou?

Is er in Delft iets geregeld, zoals bijvoorbeeld voor een huisdier, bij opname inwoner in ggz instelling?. Ik zou mij hier graag voor in willen zetten namelijk omdat voor deze mensen het vaak het enige is, dat zij nog hebben.

Het antwoord van de gemeente Delft maakte ons blij, dat er dus wel degelijk rekening wordt gehouden met mensen in de knel en hun huisdier.

Dit is het antwoord van de gemeente Delft:

Ja, voor de dieren die achterblijven omdat men naar de maatschappelijke opvang/detentie/langdurig opname hebben we afspraken binnen met het dierenasiel ’t Julialaantje dat de dieren door hen voor onbepaalde tijd worden opgevangen. Asiel bevindt zich in Rijswijk.

Met vriendelijke groet,
ambtenaar gemeente Delft