Parkeerplekken Stalpaard v.d. Wieleweg

Beste Jolanda,

In september heb je een mail gestuurd dat bewoners aan de Stalpaert vd Wieleweg overlast ervaren van het parkeerverbod met venstertijden bij de ondergrondse containers. Dit zorgt voor een gebrek aan parkeergelegenheid. Drie parkeervakken moeten op die plek overdag te worden vrij gehouden, zodat Avalex de containers kan legen. Daarom is voor deze drie parkeervakken een parkeerverbod ingesteld met venstertijden van 7:30 – 16:00, van maandag t/m zaterdag. Volgens onze gegevens is er alleen een situatie van parkeerdruk tijdens de nacht, overdag is er voldoende parkeerplek.

Wij hebben mede naar aanleiding van je mail met Avalex gesproken over het opschuiven van de venstertijden naar later op de ochtend. Avalex benadrukt echter dat de huidige venstertijden nodig zijn, omdat één of meerdere fracties op de locatie vrijwel dagelijks vroeg in de ochtend wordt geleegd. Een later tijdstip is niet wenselijk, om de kans op volle containers en bijplaatsingen van afval te beperken. Wel kunnen wij melden dat er op korte termijn een extra parkeervak bijkomt ter compensatie. Deze komt aan de Oostsingel aan de noordwestkant van het groene plein. Er is ruimte voor één parkeerplek naast de fietsvoorzieningen. De fietsvoorzieningen blijven behouden, maar schuiven mogelijk iets op. Wij verwachten het parkeervak nog in december of begin januari te realiseren.

Ik hoop je hiermee voldoende op de hoogte te hebben gesteld.

Groeten,