Scholenschuif Tanthof SDW

Vanavond sociaal domein commissie scholenschuif Tanthof. Lokatie kinderboerderij Tanthof,als beoogde plek om nieuwe school te bouwen. De kinderboerderij bestaat ook nog uit de Kindertuinen en de waterspeeltuin.

Onafhankelijk Delft vind het fijn dat het Abtwoudse park is behouden maar is tevens erg ongerust over de bouw van de nieuwe grote school. Voor ons is het belangrijk dat de lokatie blijft zoals deze is. Deze heeft een prachtige sociaal maatschappelijke waarde, maar ook de mooie natuur die zich hier in al die jaren heeft gevestigd.
De kindertuinen als educatief programma, maar ook als samenkomst van kinderen en het telen van bloemen en kweken van groente. Samen delen, samen spelen.
Als wij dit gaan afbreken, gaan wij enorme spijt krijgen. Het weghalen van de mooie grote bomen en prachtige struiken, het groen, de netjes onderhouden speeltuin en voor de zomers het rustige recreatiegebied, de waterspeeltuin. Daar waar je even kunt vluchten uit de hectiek van alledag.
Wij vermoeden dat er verkeersproblemen zullen ontstaan, omdat de hele infrastructuur moet worden aangepakt. Ouders zullen hun kroost blijven halen en brengen, met alle overlast van dien.
Het is daar gedaan met de rust en wat met fijnstof?
Ookal wordt er een nieuwe lokatie aangewezen, de prachtige plek zoals deze nu is, miet wijken omdat schoolbesturen dit willen en de wethouders naar deze besturen luisteren.
Zo’n grote school in dit deel van de wijk, zal me daar een herrie geven.
Doe het niet..
Scholen op twee lokaties houden, zodat de verdeling van drukte over de twee wijken verdeeld is.
Wat weg is, komt nooit meer terug.