Sportraad Delft

Onafhankelijk Delft is blij met deze derde editie.
Mensen met een beperking uitdagen om mee te kunnen bewegen.
Sporten is gezond voor een ieder.
Delft aan het sporten krijgen en houden is een must.

Beste sportverenigingen,

Met trots kunnen wij mededelen dat de derde editie van de gids ‘(On)beperkt Sporten’ een feit is! Veel sportverenigingen in Delft zijn goed bezig met het aanbieden van aangepast sporten en het keuzeaanbod voor mensen met een beperking wordt steeds uitgebreider in Delft. Dit is ook terug te zien in deze gids.

Met deze ontwikkeling zijn we erg blij, want sporten heeft niet alleen een lichamelijke functie maar speelt ook een belangrijke rol bij de sociale integratie. Het beoefenen van sport en het deelnemen aan beweegactiviteiten kan bijdragen aan het verbeteren van de conditie, motoriek en van de fysieke gesteldheid. Maar denk ook aan sociale aspecten zoals de toename van het zelfvertrouwen en het sluiten van vriendschappen. Ontzettend belangrijk, juist voor deze doelgroep!

In deze gids staan initiatieven van 29 verschillende sportaanbieders uit 21 verschillende takken van sport uit Delft die uitgaan van mogelijkheden van mensen, in plaats van beperkingen. Deze doelgroep kan namelijk met gemak onderdeel zijn van een vereniging of club.

Wij vragen jullie dit bericht door te sturen naar je netwerk en/of collega’s voor wie dit overzicht ook interessant kan zijn. Daarnaast zijn er ook hard copies van de gids beschikbaar. Mocht u een aantal van de gids als hard copy willen hebben neem dan contact met ons op via onderstaande contactgegevens. En dan nu natuurlijk de link naar de gids: https://issuu.com/communicatiedve/docs/beweeggids_-_onbeperkt_sporten__issuu_

Tot slot wensen wij iedereen veel plezier met deze gids en succes met het uitkiezen van een leuk en passend sportaanbod!

Met vriendelijke groet,

Ivy Kahlmann (Beweegcoach) &

Dirk Wils (Programmerend Buurtsportcoach en verenigingsondersteuner)