Mensen in de knel, de overlast nekt hen.


De Bomenwijk is vol in aktie. Overal wordt hard gewerkt en dit is mooi. Straks weer goede woningen die voldoen aan de eisen van de tijd echter, er is ook leed.
Vele bewoners, wonen hier al vanaf hun trouwen en kennen andere bewoners al jaren. Door de vernieuwing zijn veel bewoners naar elders vertrokken, al dan niet tijdelijk. Diegenen die achtergebleven zijn, hebben overlast. Zij wonen feitelijk, in een bouwput. De hele dag herrie, stof en zwaar verkeer voor de deur. De bedrijven in kwestie, doen zoveel mogelijk hun best, overlast te voorkomen.
Bij de Meidoornlaan wordt echt geklaagd. Bewoners kunnen hun raam niet open doen of in hun tuintje zitten. Hun woongenot is weg. Zeker wanneer je longproblemen hebt, is het geen pretje nu.
Natuurlijk zijn bewoners blij dat de buurt straks een flink stuk is opgeknapt, maar voor nu zijn zij diep ongelukkig. De plantjes in hun tuin, tonen ook een troosteloze aanblik. Deze zomer en ook de volgende, wordt er maar niets aan gedaan omdat deze werkzaamheden nog twee jaar duren.
Wij van Onafhankelijk Delft, vinden dit wel erg lang duren en een compensatie zou op zijn plaats zijn of een ander soort tegemoetkoming.
Wij gaan, samen met de bewoners, kijken wat de mogelijkheden zijn.

Jolanda Gaal
Onafhankelijk Delft

https://www.ad.nl/delft/bewoners-bomenwijk-gek-gemaakt-door-werkzaamheden-leef-in-bouwput-en-betaal-ervoor~a9ef3a2e/