De Internationale dag van moeder Aarde

Vandaag, 22 April, is de Internationale dag van moeder Aarde.

En wij hebben haar harder nodig dan ooit!
Overal op de wereld is er chaos en dreigen ziekten als Corona, De mensen aan huis, of erger, aan het ziekenhuis gekluisterd.
Eerst bleek het een gevaar voor de ouderen en zwakken van gezondheid, maar nu blijkt wel, dat iedereen het haasje kan worden.
Landen raken overbevolkt, maar vooral in de grote steden is het soms over de hoofden lopen! Moeder Aarde zucht, kreunt en steunt. De aanslag die wij plegen op deze moeder der moeders, die prachtige wereldbol met grote groene en blauwe plekken en ook verschillende kleuren bruin, dat zijn de bergen.. Die werelbol, waar wij er bijna allemaal één van thuis hebben staan, soms zelfs met een lichtje erin, die bol staat onder druk. De hebzucht van mensen groeit met de dag. Alles steeds weer nieuw, want het kost bijna niets. Grote schepen, varen af en aan om al de bestelde waar van overzee, in het land van aanvraag te bezorgen.
Heb je het wel nodig? Regelmatig zie ik iets leuks, heb je het wel nodig, hoor ik het stemmetje. Nee, ik heb het niet nodig, denk ik dan, maar het is wel leuk.
En ik hoor een kleine kreun ergens uit de diepte… Een echo, nee ik heb het niet nodig.
Ik loop naar de keuken om een groene thee te zetten, Moederaarde groen. Ik doe de lade open en zie zeker zes aardappelschilmesjes liggen.. Waarom nou zes denk ik nog.. Ja zes kosten maar 1 euro 50, dus handig. Op zoek naar de theeschep, zie ik ook nog vier broodmessen. Wat moet ik met vier broodmessen? Geen idee, vast ook een aanbieding. Het water, uit de mooie blauwe fles, kookt, want gewoon water drink ik niet meer. Ik zet mijn theetje en pak de beker. Ohh waar is nu mijn beker? In de vaatwasser natuurlijk, maar niet getreurd er staan er nog zeker acht, dus keuze zat. Ook snel even gekocht bij een grote ondernemer, maar echt nodig heb ik ze eigenlijk niet.
Het zet je toch aan het denken, al die spullen uit de schoot ontsproten van onze mooie moeder… Zouden wij nog massaal en op tijd inzien dat miljoenen mensen, net als ik, veel te ver zijn doorgedraaid met koopziek gedrag of, neem mee, lekker goedkoop.
Ik hoop het zo voor onze Moeder en hen, die ook nog zo graag van haar willen genieten en haar wel respecteren.

Jolanda Gaal