Omgevingsvergunning Kalverbos 20

Kalverbos Delft, parel aan de Delftse Vliet

Op 4 juni werd er een omgevingsvergunning aanvraag voor de verbouw van het Pomphuis en Reinwaterkelder naar een Kunstcentrum met bijhorend horeca-Kalverbos 20, Delft

●Deze mail ontvingen wij van Onafhankelijk Delft, van een bezorgde burger aangaande deze omgevingsvergunning aanvraag:

Middels een burgerbrief, verzonden op 16 april, wilden wij graag de raad informeren over dit grootse plan en onze bezorgdheid uitspreken. Na de gestuurde brief hebben wij nogmaals de brief naar de griffie gemaild en tot op de dag van vandaag hebben wij niets vernomen anders dan een ontvangst bevestiging. Ook op de vraag van dinsdag waarom de brief nog steeds niet bij de ingekomen stukken beland is geeft de gemeente geen gehoor.

●OD
Natuurlijk hebben wij onmiddellijk gemaild dat deze burgerbrief naar de hele raad gestuurd kan worden, dan komt hij vast wel bij de ingekomen post.
Ook hebben wij gevraagd aan de griffier, waarom deze burgerbrief niet op het RIS is komen te staan?
Alweer niet en meteen een punt van aandacht van gemaakt.

Onafhankelijk Delft maakt zich zorgen over de te verstrekken vergunning.
Wij vinden een Kunstcentrum geen slecht idee, mits het selfsupporting is en blijft. Echter, wij maken ons vooral zorgen over dit stukje in de media, door de aanvrager gezegd:

Ondernemer perspakket:
“☆Een paar meter boven straatniveau bevind je je op een idyllisch, perfect rond eiland, tussen het water en de binnenstad, en midden in het groen van het Kalverbos. De hele dag door schuif je hier aan voor de Eilandervaring: weg van de drukte genieten van alles dat Het Eiland te bieden heeft.

Ontsnap en dompel jezelf onder in mediterrane sfeer. De barman shaket cocktails terwijl de chef in de open (buiten)keuken zijn gerechten op de barbecue bereidt. De bediening snelt over het terras met antipasti planken met de mooiste, ambachtelijke producten terwijl de sommelier van tafel naar tafel haast met flessen wijn. Geroezemoes en gelach, het klinken van glazen onder overhangende lampjes, de geur van houtskool op een zwoele zomeravond. Een fles rode wijn waarvan je zou willen dat je hem iedere week zou kunnen kopen in de supermarkt. Dit alles met zicht op de Watertoren, het historische centrum van Delft en de Nieuwe Plantage☆”

●OD
Onafhankelijk Delft krijgt hier de kriebels van, omdat het Watertoren complex en omgeving, een zeer rustiek en idyllisch gebied is. Ook liggen er vijf woonboten in de directe omgeving en de huizen aan de Plantage.
Een horecagelegenheid met grote opzet zoals nu gemeld door ondernemer, zal zeker overlast gaan geven in dit prachtige pareltje van Delft.
Het begint er aardig op te lijken dat onze stadse pareltjes, juist naar de knoppen geholpen worden.
Gedaan met rustieke pareltjes in onze mooie stad.

Onze zorgen gaan dus over de omgevingsvergunning die is aangevraagd voor een Kunstcentrum met “bijbehorende horeca”.


Citaat uit de burgerbrief:
Deze ‘bijbehorende’ horeca zal een zelfstandige horecaonderneming worden die moet komen in een nieuw aan te bouwen aanbouw op de Reinwaterkelders achter het pomphuis enkele meter boven straat niveau . Het gebouw heeft thans een bestemming met ondersteunde horeca. Een horeca vergunning op dit pand is naar mijn mening in strijd met het vigerende bestemmingsplan. De twee panden, pomphuis en watertoren, zijn bestemming “creatiefgrachtengebied”. De twee woningen op het Kalverbos bestemming wonen”.

●OD
Ondersteunende horeca of horeca?
Wat is het verschil?
Volgens ons is ondersteunende horeca, kleine horeca. Maar als wij de plannen lezen, behelst dit een veel groter plan.
Wij zien deze burgerbrief graag besproken in het Delfts kwartiertje en hopen dat er nog twee fracties, dit graag nog nader besproken zien in de commissie.

Onafhankelijk Delft