De gezellige markten van Delft

De gezellige markten van Delft

Door Covid-19 is onze warenmarkt uitgedund en is er éénrichtingsverkeer. Echter gaat het goed in Nederland aangaande het bedwingen van Covid19. Dit blijkt uit het dalende aantal besmettingen en de steeds verder teruglopende opnamen in het ziekenhuis.

In dit kader ziet Onafhankelijk Delft graag dat ook de markt weer de warenmarkt wordt, zoals in pre-corona tijden. Maar de warenmarkt is niet onze enige markt.

Normaal konden inwoners ook lekker snuffelen en struinen op de antiek/rommelmarkt, op de Voldersgracht, de Hippolytusbuurt en het Heilige Geestkerkhof. Deze markt is in zijn geheel gecanceld. Toch ziet Onafhankelijk Delft deze markt graag dit seizoen, nog terugkeren in de oude of in een nieuwe vorm.
Dit alles natuurlijk in samenspraak met zij die hierover gaan, de vaste standhouders en losse contacten.
Wij kunnen ons zo voorstellen dat zij ook elders niet konden gaan staan met hun artikelen en nog best alsnog hun kraampje wollen opzetten.

Hierom zullen wij in de commissie EFB van 22 juni 2021 bij het agendapunt Corona vragen hoe het gesteld staat met de markten en of we op dit gebied stappen kunnen maken, zodat de gezelligheid van de markten weer in zijn “volledigheid” wordt hersteld.

Liedewei Timmermans