Hoera voor de horeca en hun bezoekers

Zo hoerahhh voor de horeca!

In de commissie EFB van 22 juni jl. heeft de burgemeester de vraag gekregen hoe zij om gaat met de sluitingstijden van de horeca in de avond en nacht van 25 op 26 juni. De huidige tijdelijke regelgeving verplicht de horeca om op vrijdag 25 juni om 22.00 uur te sluiten, waarna de horeca op zaterdag 26 juni om 00.00 uur weer open mag omdat de tijdelijke regelgeving over sluitingstijden dan vervalt. De burgemeester heeft in de commissie aangegeven te willen handhaven op de sluitingstijd.

Zij is echter tot het inzicht gekomen dat het mogelijk meer onrust met zich meebrengt om de horeca voor twee uur te sluiten en deze daarna weer te openen, dan de horeca in de gelegenheid te laten om open te blijven tijdens deze twee uur. De burgemeester heeft daarom besloten om niet handhavend op te treden ten aanzien van deze twee uur en zal de Delftse afdeling van de Koninklijke Horeca Nederland ook hierover informeren. Daarmee volgt Delft de landelijke lijn om niet te streng te handhaven/te gedogen in de 2 uur tussen vrijdag 25 juni 22:00 en zaterdag 26 juni 00:00 uur.

Groeten
Onafhankelijk Delft