Wildopvang weer in de knel

Bij een stad met ruim 100.000 inwoners, kun je ervan uitgaan dat, wij de natuurlijke habitat van dieren aantasten. Dieren uit het wild, komen steeds vaker in de knel of botsing met onze drang naar uitbreiding, al dan niet noodzakelijk.
Doordat wij aan hun leefomgeving knagen, horen wij hen op enigerlei wijze te compenseren. Althans, dit vind Onafhankeijk Delft. Mensen doen aan landjepik en dieren zijn de klos. Het is onze menselijke plicht, rekening met hen te houden. Rekening houden in de vorm van Wildopvang en dierenambulance.
Er hoort heel gewoon, met een flinke duit aan meebetaalt te worden. Wij zijn het hen verplicht. Dieren uit het wild zijn gewoon slachtoffers van onze bouwdrift, onze auto’s en op enigerlei andere wijze, waarop wij hen belemmeren. Op zijn minst kunnen wij ruim meebetalen aan het verzorgen en opvangen van gewonde dieren…
Ook deze verantwoording ligt bij ons allemaal.

Er zijn potjes bij de subsidieregeling te vinden, waar mensen al jaren geld krijgen en blijkbaar geen steek verder gekomen zijn.
Iemand die al jaren stimuleringssubsidue ontvangt bijvoorbeeld.
Dat mag weleens klaar zijn denken wij zo.

https://www.ad.nl/dossier-topverhalen-delft/noodlijdende-wildopvang-delft-herbergt-3500-dieren-in-recordjaar~a2a2849e/?utm_source=whatsapp&utm_medium=social&utm_campaign=socialsharing_web

Jolanda Gaal