Technische presentatie, Kalverbos Delft plannen

Vandaag was het dan zover, de technische presentatie, project Kalverbos Delft, horeca en kunst. Onafhankelijk Delft was als eerste gealarmeerd, toen een ondernemer in een landelijke krant een heel plan ontvouwde, over wat hij met zijn aangekochte watertoren en bijgebouwen, in Delft, ging doen. Horeca en kunst, viel er te lezen. Uitgebreide horeca!£
Vreemd vond Onafhankelijk Delft, omdat wij nergens een aanvraag hiervoor konden vinden. Dit riep dus de nodige vragen op, waardoor wij de griffie bestookten met mails.
Uiteindelijk bleek er, twee maanden later, een vergunning aangevraagd te zijn voor een kunst en horeca initiatief. Omdat wij hier met een rijksmonument te maken hebben en de vooraf bepaalde,te gane route bewandeld moet worden, waren wij van Onafhankelijk Delft, zeer verbaasd dat deze aanvraag tot de kruimelregeling behoorde. Een enorme ingreep in de openbare ruimte en ipv een klein drankje en hapje bij een Kunstcentrum, dat ondergeschikte horeca nderge prima. Echter, bleek er een groep van restauranthouders, interesse te hebben in een grote horecazaak aldaar.
Wij werden meteen alert, want daar is de kruimelregeling niet voor, hoe kon dit. Wij kregen er een raar gevoel over en trokken aan de bel. Inmiddels hadden wij ook contact met de bewoners, waar wij veelvuldig op bezoek zijn geweest. Wij kregen van de gevolgde route, een onderbuikgevoel en dit ging niet meer weg.
Zovele vragen en geen antwoorden. Daarom een technische presentatie, ter verduidelijking en vragen stellen mogelijk.
Onafhankelijk Delft had de volgende vragen:
• is er een ecologisch rapport
• hoeveel mensen worden er verwacht
• Hoe zit het met het openbare smalle weggetje, voor de deur van de woonbootbewoners? Gaan hier straks leveranciers voor de deur doordenderen?
• waar komt de vuilnisopslag van het restaurant en de glasbak
• betaalt de eigenaar de bomen die moeten wijken, want groen moet terug?
• als de subsidies toegekend zijn en deze houden op, kan het Kunstcentrum dan bestaan? Zoja, is horeca dan wel nodig?
• is dit plan met ondergeschikte horeca?
• hoeveel vierkante meter, wordt de uitbreiding?
• Het kruispunt voor de deur van het Kalverbos, wordt ook aangepakt, hoe toevallig precies nu dit allemaal speelt
• Hoe kan het dat een aanvraag eerst onder een kruimelregeling valt en dat het nu ineens om de lange procedure aanvraag gaat? Kun je zomaar, als gemeente, de ambtenaar, de aanvraag aanpassen?
Vreemd vinden wij dit.

Uiteindelijk hebben wij antwoorden gekregen op onze vragen.
Van een aantal werden wij niet vrolijk en kregen wij nog meer vragen..
Andere antwoorden, stemden ons mild.
In ieder geval is de conclusie, dat de lange procedure in werking gaat. Dit zou betekenen, dat de gehele procedure langer dan zes maanden kan duren.
De nieuwe gemeenteraad zal dan een besluit nemen in 2022.
Wij zijn er iig, nog niet mee klaar.

Onafhankelijk Delft