Ongeruste ouder trekt aan de bel

Goededag griffie Delft

Onafhankelijk Delft heeft een gesprek gehad met een ouder wiens zoon is beroofd door dezelfde jongens die de Hoven, met een kapmes, opstelten hebben gezet.
Zij vraagt zich af waarom deze jongeren, met al meer op hun kerfstok, gewoon thuis mogen zitten in afwachting van straf, terwijl zij al meer ellende hebben uitgehaald. Ook vraagt deze ouder zich af, of er wel serieus gekeken wordt naar de drillrapscene in Delft. Deze Jongeren kijken geen tv maar leven veelal op straat en alles speelt zich in bepaalde apps en sociale media af.
Boven genoemden hebben al eerder jongeren beroofd.
Onafhankelijk Delft vind het, na alle berichten in de media, de spuigaten uitlopen. Inwoners van o.a. de Buitenhof, gaan in de avond niet graag naarbuiten met openbaar vervoer etc…
Wordt het wellicht eens tijd om een raadssessie te houden aangaande de drillrapscene en hoe Delft ervoor staat? Wat ook speelt is dat deze groepen jongeren uit de regio komen en elkaar te lijf gaan. Ook het aspect school en ouders zou belicht moeten worden. Het Kan toch niet zo zijn dat deze jongeren het maar over messen en prikken hebben en ook daadwerkelijk doen, terwijl zij gewoon op school horen te zitten ipv deze rottigheid uit te halen. Ook de samenwerking met scholen onderling en in de directe regio, zouden met een gezamenlijk plan van aanpak komen en in gesprek met burgemeesters en veiligheidsregio.
Er zijn jongeren die durven niet naar school, worden keer op keer beroofd en iedereen lijkt het maar “normaal” te vinden dat er messen gedragen worden.
Ouders hebben regelmatig, geen idee wat hun kinderen allemaal uitspoken. Er moet ook meer ingezet worden op preventie, vroeg signaleren.
Onafhankelijk Delft vind dat hier veel meer aandacht voor moet komen en geld van het rijk.
Hierom, zou ik graag zien dat wij hierover met elkaar in gesprek gaan, met de burgemeester erbij.

Hoe kunnen wij dit in het vat gieten?
Groet,
Jolanda Gaal
Onafhankelijk Delft

Onderstaande:
Bijlage ouder wiens zoon het betreft.
Ook gaat het om jongeren uit de Buutenhof. Zij is van oorsprong een Delftse
Ik mag het delen
Deze ouder stuurt ook een bericht aan alle omliggende gemeenten.

☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

Het vervolg op de beroving van mijn zoon.
Delen wordt zeer gewaardeerd.

Afgelopen vrijdagmiddag, 4 december, 15.00u.
In een winkelcentrum in Delft lopen mensen nietsvermoedend hun laaste Sinterklaas inkopen te doen als er ineens vanuit het niets 3 jongens met lange kapmessen een andere knul aanvallen die ook een machete trekt. Hierop volgt een gevecht wat in de oorlog in Burundi niet zou hebben misstaan.

Behalve een paar kleine artikeltjes in het AD https://www.ad.nl/delft/jongeren-trekken-messen-tussen-shoppend-publiek-in-de-hoven-dit-had-niet-voorkomen-kunnen-worden~af99beae1/ en op dumpert komt het niet in de media.

De 3 aanvallers worden al snel aangehouden.
Ze zijn 15, 17 en 18 jaar.
3 kinderen. Want wat ben je nou als je net 18 bent. Gewoon nog helemaal niks.

De jongen die aangevallen werd zet later op snapchat (zie tweede gedeelte van het filmpje) een filmpje online over zijn verwondingen.
Ineens is hij dan door 20 personen aangevallen ipv door 3. Hij maakt er een sensatieverhaal van
Hij doet geen aangifte tegen de aanvallers en is zelfs nog 3 dagen MOB (verdwenen met onbekende bestemming). Kwijt. Van de radar bij politie verdwenen.

Was dit al een bizar verhaal waar ik mij niet bij kan voorstellen dat ik een half uur later hier liep om even wat op te halen, het verhaal achter dit verhaal is nog veel interessanter.

Dit is een casus die heel duidelijk laat zien wat er mis in de jeugdzorg en bij het jeugdstrafrecht. Dat onze kinderen in een maatschappij opgroeien waarin geweld verheerlijkt wordt en dat ons systeem aan alle kanten faalt.

De jongen die aangevallen wordt is de heer S. uit Delft. Hij is lid van de drillrapgroep ZQ. Deze groep terroriseert al jaren Delft en omstreken met geweldsdelicten. Zijn geuzennaam was B11 en heden ten dage staat hij bekend als Jsavv, zie diverse filmpjes op YouTube, Instagram en TikTok.