Bewoners Javastraat en omgeving zijn het zat.

De bewoners van Javastraat en omgeving zijn het zat. Nu al een paar jaar, wordt er gespeculeerd dat er groot onderhoud gepleegd moet worden in een aantal straten van de Indische buurt. Sommige huizen zijn inderdaad zwaar verouderd. Er zit asbest in de gevelplaten en er is geen goede ventilatie. De plafonds zijn van zichtbaarder. Alles is zeer gedateerd en de keukens zijn rond de 35 jaar oud. Als je bij Vestia om een nieuwe keuken vroeg, leek het wel of je een oneerbaar voorstel deed.
Gevolg is dat er jarenlang geen onderhoudt is gepleegd, waardoor er nu achter de zaken aan gelopen wordt.
Er zijn door Vestia modelwoningen gerealiseerd. Van sommige huizen is er sprake van, dat er niet gerenoveerd hoeft te worden. Huurders hebben zelf alles in orde gemaakt.
Nieuwe badkamer, nieuwe keuken, CV installatie en ketel. Ook hebben sommigen een, zelf bekostigd, betonvloer laten leggen.
Deze situatie zorgt ervoor dat een aantal bewoners niet uit hun huizen willen
Een aantal bewoners geeft aan, alleen dubbelglas te willen meer niet.
Vestia komt nu met een brief op de proppen dat 70 procent van de bewoners, voor grote renovatie is en als je tegen bent en je wil jou huis niet uit, dat jij dan voor de rechtbank moet komen.
Een aantal bewoners is dit dreigement in het verkeerde keelgat geschoten. Zij gaan aktie ondernemen en Onafhankelijk Delft is gevraagd mee te kijken naar het proces.
Natuurlijk gaan wij bellen en bezien wat de mogelijkheden zijn in deze.
Eerst gaat Onafhankelijk Delft nameten hoeveel bewoners er voor renovatie zijn en het huis uitgaan hiervoor.

Jolanda Gaal
Fractievoorzitter
Onafhankelijk Delft