Een fysieke beperking, been eraf en wat nu met parkeren?

Mevrouw, inwoner van Delft, heeft onlangs een amputatie operatie ondergaan. Haar been moet zij voortaan missen.
Dat zoiets enorme impact op jou heeft als mens, is een understatement.
Wij gaan gewoonlijk op twee benen door het leven. Je hebt geen idee wat het is wanneer jij ineens beperkt bent in jouw vrijheid van doen en laten. Het helingsproces heeft tijd nodig en gelukkig zijn er tegenwoordig veel mogelijkheden om weer mobiel te kunnen worden. Echter, dit moet wel kunnen. Wanneer je in het bezit bent van een auto kun je een invaliden parkeerkaart aanvragen. Daar zijn kosten aan verbonden. He moet ook nog gekeurd worden in een andere stad dan Delft! Dus je bent beperkt door ziekte of ongeluk en dan wordt dit ook nogeens “bestraft”, zo voelen mensen dit. Wanneer je een vaste parkeerplek voor jouw deur wil, omdat het niet te doen is om jouw auto niet binnen bereik neer te zetten en dan het risico dat je dan een heel eind moet stuntelen., dan kost dit ruim zeshonderd euro.
Vooral oudere mensen gaat dit alles niet goed af.
Onafhankelijk Delft wil een lans breken voor mensen met een beperking en vind dat de gemeente Delft hier de plank misslaat met deze enorme kosten om een vaste parkeerplek te realiseren.
Want stel je kunt dit niet betalen, wat dan?
Wij van Onafhankelijk Delft vinden het discriminatie en willen dat dit op de politieke agenda komt.
Wij zullen contact opnemen met diverse instanties en daarna zullen wij hierop acteren.
Mevrouw wensen wij enorm veel sterkte.

Jolanda Gaal
Onafhankelijk Delft