Blauw op straat en blauwe pilletjes

Gisteren even een paar boodschappen gedaan in de Hoven en de auto neergezet op de parkeerplaats aan de Papsouwselaan. Dan loop je richting de kleine ingang van het winkelcentrum en (hoe verslaafd ook..) een sigaretje voor onderweg. Al kletsend en rokend met m’n vriendin lopen we naar de ingang. Bij de schuifdeur van het winkelcentrum aangekomen staat er(ter hoogte van de foodtruck) een gemeentelijke afvalbak. Dus netjes de sigaret uitgedrukt om deze daarna netjes in de afvalbak te gooien, want een beter milieu begint bij jezelf. Uiteraard ligt daar ook afval in en tot mijn verbazing lag er bovenop het restafval enorm veel pillen😱 Ik keek nog eens en ik telde minimaal een stuk of 40 blauw/witte capsules!! Hierop heb ik meteen de politie gebeld met de melding dat het zó goed in het zicht lag en dat ik het een gevaarlijke situatie vond. Er zal maar een kind langslopen en het zal denken dat het een snoepje is. Het werd serieus genomen volgens de persoon aan de andere kant van de lijn en er zou meteen actie worden ondernomen. Ook kon ik teruggebeld worden voor enkele vragen. Op een gegeven moment gaat m’n telefoon en ja hoor; de meldkamer om te verifiëren waar het nu precies was(inmiddels waren we al 20 minuten verder). Ze gingen er een auto naar toe sturen, maar er werd wel gevraagd of IK die pillen er uit wilde halen…sorry dat ga ik niet doen. Er ligt nog meer vuil en ik weet niet of er misschien ook een gebruikt naald in ligt én ik had geen handschoenen bij me. Dat begreep hij gelukkig. Inmiddels zijn we een half uur verder en zijn we toch maar even bloemen gaan halen bij “Bloeiend”. Ze komen eraan werd gezegd, dus daar vertrouwde we dan ook op. Weer 20 minuten verder liepen we weer langs de inmiddels beruchte afvalbak, maar nog steeds geen politie en die pillen lagen daar nog steeds, want de bak was best vol en ze lagen allemaal bovenop. We besloten om niet meer te wachten en weer terug te lopen richting de auto toen we twee handhavers op de fiets zagen. Het hele verhaal uitgelegd en ze zeiden dat ze wel even gingen kijken en dan contact gingen opnemen met de meldkamer, ppff, dat had ik dus al gedaan zoals ik tegen hen vertelde. Bijna een uur voorbij en nog steeds niemand gezien, want de handhavers gingen er niets mee doen omdat zij ook geen handschoenen bij zich hadden…?🙈
Conclusie: te weinig blauw en intussen lagen de blauw/witte “snoepjes” nog steeds in het zicht en doe je als burger je plicht om erger te voorkomen…
Op deze manier kan ik me voorstellen dat de mensen weinig vertrouwen hebben in het “blauwe”.
Geen tijgers in vastbijten iig.

Mirjam Breedijk