In Delft alles voor de helft!


In Delft is er een oud ‘bargoens’ gezegde:
IN DELLEFT IS ALLES VOOR DE HELLEFT.
Vroeger in positieve zin, in Delft is het VOOR de Helft, maar de laatste jaren steeds meer een negatief karakter. Delft DOET maar de helft.
Kan ik een sterk voorbeeld geven? Er is een openbare parkeerplaats (gratis zelfs nu), welke decennia lang met zo min mogelijk inzet, een zo maximale mogelijk onderhoud werd onthouden,(verwaarloost). Deze is gelegen aan de voorkant van de Debussyflat. De stoep voor de flat is van Vidomes, maar het parkeerterrein is van de gemeente Delft.
Toen in 2017, is de flat in zijn geheel gerenoveerd, zo ook de parkeerplaats en de begroeiing zou worden aangepakt. Op papier en planning een hele verbetering. Wel de renovatie is al jaren voorbij. En de gemeente Delft, hoe vinden julie heteruit zien???
De gemeente herinrichte de helft van het parkeergedeelte, zette hoveniers aan het werk om de, door zware achterstand in onderhoud, bomen en metershoog onkruid te verwijderen. Echter op papier zou het gehele terrein onderhanden worden genomen. Op papier wel, in realiteit is net de helft uitgevoerd. Waarom ze gestopt zijn, Joost mag het weten.
Nu heb je aan een kant een redelijk onderhouden groen gedeelte en dan door een zwarte strook (kom ik straks op terug) gescheiden. Het vergeten bos. Dit gedeelte is de gemeente gemakshalve even ‘vergeten’. En ja 2017-2018, dan vergeet je wel eens iets. De interesse in de volkswijken is nimmer de sterke kant van Groen Links, STIP en D66 en afmaken wat je begonnen bent, ook niet een sterk punt.
Gemeente Delft neem je verantwoordelijkheid en maak het eens af. En ga me niet vertellen dat de gemeente Delft half werk aflevert want op papier was de gehele parkeerplaats aangepakt,
(het gemeentehuis is wel afgemaakt, dus het kan wel!!)
En mocht u nog denken bewijs het? Ik nodig u uit om, 100 meter door het gemeente onderhouden groen te lopen, 50 meter links en 50 meter rechts. Dat is 50 meter op je slippers en 50 meter survival incl kapmes(zelf meenemen).
Nu nog over de zwarte strook, die van de lidl doorloopt tot en met de ingang van de debussyflat. Wat in hemelsnaam is het? Een voetgangerspad? Mogen er fietsers, scooters, bromfietsen etc ook op rijden? Er staat een plantenbak om te voorkomen dat er auto’s overheen rijden. Maar wat mag er nu wel?? Na ongeveer 5 jaar weten we het nog steeds niet. Geen enkel bord, dus wederom voor de helft.
Gemeente Delft, ik dank u!(understatement) U verdient alle eer en glorie want in al uw wijsheid heeft u het ‘barhoense’ gezegde wederom alle eer aangedaan, hoewel ik zelf niet blij zou zijn met deze twijfelachtige eer. Gemeente doe je werk en maak het dit jaar nu eens af.

Onafhankelijk Delft
Gerrit Van Ree
Commissielid EFB