‘Shooting stars’ Starry starry night en mag het licht uit?

Sterren schieten

Onafhankelijk Delft gaat een initiatief voorstel indienen om Delft te bewegen om één avond het licht in onze mooie stad uit te doen, om zo de sterrenhemel goed zichtbaar te laten zijn. Veel mensen leven in een zeer ‘verlichte’ omgeving en zien niet eens meer hoe mooi het is om naar de sterren te kunnen kijken.
Om dit voor elkaar te krijgen moet er natuurlijk het één en ander geregeld worden. Dit kan Delft best in eigen beheer. Wij zijn een stad met veel kennis in huis en zijn ook een innovatievestad. Dit komt nu goed uit.
Hoe mooi is het om ook de allerkleinsten mee te laten doen en hen te laten zien hoe het vroeger was, zonder elektrische verlichting… We zouden scholen kunnen betrekken, musea, de VAK, bibliotheek maar ook de horeca. Wij zien op de menu’s al staan: de Grote beer,een reuze burger, al dan niet vegan het Steelpannetje, vol lekkernij en de Saturnus pannekoek met hemelse sterrenstroop.
Dan nog een lekker drankje: de Jupiter, joepiestermix (voor de kleintjes)en voilá.
Succes verzekerd. Wij zouden mooie tentoonstellingen kunnen houden in samenspraak met de Atelier route… er kan zoveel!
Mooiste is als er ook mensen met hun sterrenkijker op de proppen komen..
Daarnaast kunnen wij wellicht ook meten hoeveel elektriciteit we hebben bespaard.
Volgens ons van Onafhankelijk Delft, moet dit wel een fantastische reis door de Melkweg opleveren.. met chocolade smaak.
Gewoon weer iets moois met ons allemaal samen doen. Samen sterk voor elkaar.

Wil je meehelpen?
Stuur ons dan een bericht:
info@onafhankelijkdelft.nl

Jolanda Gaal
Fractievoorzitter
Onafhankelijk Delft