Onafhankelijk Delft al jaren bezig voor buitenzwembad in Delft

https://www.ad.nl/delft/komt-er-toch-buitenbad-in-delft-stadsbestuur-staat-open-voor-onderzoek-naar-meer-zwemwater-in-buitenlucht~abe634b3/?utm_source=whatsapp&utm_medium=social&utm_campaign=socialsharing_web

Onafhankelijk Delft is al jaren bezig om voor bewoners van Delft een buitenzwembad voorelkaar te krijgen.
De coalitie gaf nooit één centimeter mee. Ook andere oppositiepartijen zagen het niet zitten.
Wat de ommekeer teweeg heeft gebracht om nu zeer waarschijnlijk in te stemmen met een haalbaarheidsonderzoek, weten wij niet precies maar de druk werd wel erg groot ook vanuit de inwoners. Nergens verkoeling kunnen vinden en een Delftse Hout met blauwalg en botulisme in de Plas, hoort niet bij het: fantastisch recreëren in Delft en laten wij onze gehandicapte medemens niet vergeten en dit voor hen ook makkelijk toegankelijk maken.
Laten wij hopen dat het haalbaarheidsonderzoek een positieve weergave van de realiteit is en dat er een buitenbad komt.
Nu met de energiecrisis zien wij hoe kwetsbaar wij zijn, dus goede alternatieven nu inzetten bij de bouw van een dergelijk bad, zoals zeer veilige zonnepanelen en andere innovatie. De TUDelft zou wellicht hieraan mee kunnen werken?
Onafhankelijk Delft is in ieder geval dolblij dat wij samen met de SP Delft vanaf de eerste dag voor dit openlucht/buitenbad hebben ‘gestreden’.
Nicole Banga ter Heiden en Kim van de Bos zijn een petitie gestart en ook dit heeft zeker meegeholpen het punt buitenzwembad opnieuw onder de aandacht te brengen.
Kim van de Bos zei al dat mensen een referendum overwogen.
Onafhankelijk Delft is pas in jubelstemming als naam plaats en tijd genoemd worden en rijp is voor het startschot.

Jolanda Gaal
Fractievoorzitter
Onafhankelijk Delft