Hulpverlening in Delft is om te huilen

8383Wanneer je in Delft in de moeilijkheden komt, ben je bij voorbaat het haasje!
Als is je situatie nog zo ernstig, je krijgt alleen verwijten naar je hoofd geslingerd.
Zo ook met het Delftse gezin Keuvelaar. Het gezin bestaat uit vader, moeder en drie kleine kinderen in de leeftijd van 3, 6 en 7 en een baby op komst (die is inmiddels 3 dagen oud). Het gezin heeft al enige tijd problemen en heeft een uitkering van de sociale dienst.

Naar aanleiding van het niet op twee afspraken verschijnen, heeft de sociale dienst de uitkering van het gezin met drie kinderen gestopt, met alle gevolgen van dien! De vader die een boete had gekregen via justitie en die deze afbetaalde, werd gegijzeld omdat hij de afspraak met justitie niet meer na kon komen vanwege het stopzetten van de uitkering. Vader zat dus vast, de moeder zat zonder inkomen met 3 kleine kinderen en een vierde kind op komst.

Doordat de uitkering stopgezet was, kon het gezin, de vrouw, ook de huur niet meer betalen en het gas water en licht ook niet. Dit leidde uiteindelijk tot een aankomende uithuiszetting door Woonbron. Zij hadden al vaker problemen met het gezin gehad inzake de reinheid van het huis van het gezin.
Ik zou dan denken dat het gezin extra ondersteuning had moeten krijgen. Het gezin heeft daar ook een eigen mening over en de buren laten weten dat Woonbron juist bij hen aan de deur is geweest om te vragen of zij klachten hadden. De omgekeerde wereld lijkt mij! De buren hadden geen klachten.

Omdat jeugdzorg inmiddels ook in de picture was, besloot deze van de een op de andere dag, nog voordat het gezin uberhaupt op straat stond, de kinderen uit huis te plaatsen. Dit was onverteerbaar voor de hoogzwangere moeder, die met een gebroken hart achterbleef en zich rustig moest zien te houden ivm het ongeboren kind. šŸ™ . Als antwoord op de vraag over de uithuisplaatsing werd er door jeugdzorg gezegd dat zij het voor de kinderen niet wenselijk vonden dat
de media was opgezocht. Zij vonden dit schadelijk voor hen!!! Wat moesten deze ouders dan nog doen om hulp te krijgen???

Het gezin wist echter wel Onafhankelijk Delft te vinden, dat was wel bijdehand volgens Woonbron, dus konden ze ook wel voor 4000 euro zorgen werd er ook door woonbron medegedeeld.
Ook Martin Stoelinga was ten einde raad. De gemeente Delft zegde te willen helpen, maar er gebeurde weinig op financieel gebied en daar ging het om, GELD!
Inmiddels kwam ik terug van een werkvakantie met 22 mensen met een beperking en ik wist niet wat ik hoorde. Ben er dan ook meteen ingedoken en heb ook alle instanties afgebeld en om hulp gevraagd.

Natuurlijk benaderde ik ook de betreffende wethouder, die bleek echter in Zagreb te zitten en daarom vuurde ik mijn pijlen af op wethouder Brandligt. Deze heb ik persoonlijk tijdens de schorsing van de raadsvergadering aangesproken, hij werd echter in ons gesprek weggeroepen en liep zonder iets te tegen mij te zeggen weg.
Wat een respectloze daad!
Op het moment dat de raadsvergadering afgelopen was, heb ik hem nogmaals verzocht even met mij over het gezin Keuvelaar te praten.
Hij vertelde mij dat ze er mee bezig waren…………..

Maar de datum van uitzetting vorderde en er was gelukkig door tussenkomen van de advocaat van het gezin, Mr Schenkeveld, een uitstel voor elkaar gekregen.
Maar de dreiging bleef…donderdag 4 oktober, hoe is het mogelijk: op dierendag.
Een dag waar het dier extra wordt verwend en waar je als mens in deze tijd gewoon mag doodvallen….

Dagen ervoor ben ik bezig geweest met bellen, mee naar de rechtbank om de kinderen terug te krijgen alwaar de rechter mededeelde dat de kinderen direct terug mochten wanneer de uithuiszetting niet door zou gaan. Dit met een looptijd van drie weken.
Wanneer het gezin wel uit huis gezet zou worden, zouden zij ook hun pasgeborene kwijtraken omdat er geen stabiele leefomgeving zou zijn.
Alles alles heb ik gebeld, Martin die momenteel in Tjechie verblijft, wilde een garantie voor het geld afgeven zodat hij het anders wel wilde betalen wanneer hij terug was. Dit, omdat de instanties met financiƫle hulp achterbleven. Woonbron accepteerde dit niet!!!

Dus kom ook niet met praatjes over ‘kiezers kopen’ aan want ik spring dan uit mijn vel echt. Hoe kunnen we in een land als Nederland een gezin in dergelijke moeilijkheden aan hun lot overlaten!!!
Daar waar de gemeente Delft starters 35.000 euro wil betalen om een woning te kunnen laten kopen omdat ze deze aan de straatstenen niet kwijtraken, daar laten zij een gezin gewoon barsten!!!
Wat nou verzorgingsstaat???

We hebben in Delft een burgemeester die totaal op niets heeft gereageerd..niets!
Ik heb er geen woorden voor VVD!
Groen Links, wat hebben jullie voor een wethouder geleverd die niet gewoon de menselijke maat in zijn vaandel heeft?
De Prez, de verantwoordelijke wethouder, niet aanwezig, neem ik hem niet kwalijk maar en op het laatste moment terug uit Zagreb ook geen reactie!
Ik heb contact gehad met een bestuursambtenaar..die meedeelde ermee bezig te zijn, maar ik geloof niemand meer niemand. Wat een kletspraatjes, pappen en nathouden!

Ik heb een mail rondgestuurd aan diverse raadsleden en commissieleden, de burgemeester, met het verzoek een financiƫle bijdrage voor dit gezin.
Ik heb drie mails teruggekregen, te weten Lieke van Rossum SP, Christine Bel D66 en Ieneke van Geenen….allemaal vrouwen…toeval?
In een van deze mails kreeg ik te horen dat zij contact op konden nemen met de stichting urgente noden… waarom is daar niet eerder mee gekomen?
Die stichting zit notabene bij het Werkplein!!!
Op de commissievergadering wil ik dit hele gebeuren geagendeerd zien en bespreken…
Wat een schandalige gemeente hebben wij en wat een schandalige bestuurders.
De sociale dienst….graag snel een naamsverandering.

Wordt vervolgd,
Jolanda Gaal