Overlast neergegooide fietsen en handhaving

Waagsteeg fietsen overlast.2
Tijdens een wandeling door de binnenstad, stuitten wij regelmatig op neergegooide fietsen. Wij komen tot de conclusie dat de veiligheid nog steeds in het geding is bijv: als er brand uitbreekt en de bezoekers een pand direct moeten verlaten. Zij struikelen over de op straat over elkaar neergegooide fietsen. In de Waagsteeg moeten brandweerlieden eerst de fietsen verwijderen, voordat ze bij een elektriciteitskast kunnen. Nu onze vraag waar blijf handhaving om de fietsen te verwijderen voordat er ongelukken gebeuren? Automobilisten krijgen prent op prent bij foutparkeren, maar fietsers worden ontzien. Vooral studenten hebben hier in deze stad, het vermogen om overal lak aan te hebben.
Wij zijn dit helemaal zat!
Dick Verkaik