Ohjee, Owee

OWEE TU

Het bruist, het gonst, het spettert! Oh wat een pret! Oh wat een lol! Feest,spel, eten, drank, plezier, muziek: de ontvangstweek voor de nieuwe studenten. Het kan niet op! Nooit geweten dat het studentenleven zo mooi zou zijn. Studeren dacht ik, dat is toch iets serieus? Nee hoor, het is hier louter partytime!

Snel naar het muziekspektakel in het centrum of bij de TU. Hoef ik niet naar dat dure popfestival, hier is t gratis!

Geluidsniveau??? Wat bedoel je?? Iedereen mag meegenieten,toch!

Jazeker, dat heb ik dan ook gedaan op zo’n 1,5 km van de feesttent bij de TU.

Niet alleen in de tuin, ook met de tuindeur half open duidelijk hoorbaar. Geen probleem mee, hoor. Prima, geen klacht, moet kunnen toch!

Lekkere muziek, je weet wel: van die dj geluiden.Overdag en ’s avonds.

Toch even een opmerking, maar laat duidelijk zijn:

ik stoor me er niet aan, geen bezwaar, geen klacht, gewoon zo laten.Studentenstad weet je wel!

Echter: wel heel erg vervelend voor die horeca-ondernemer die graag zijn nering wat luister wil bijzetten met een stukje live-muziek. Die halverwege de week bedenkt: het wordt goed weer dit weekend, zal ik eens wat extra doen? Misschien een paar uurtjes live-music. Een woud aan regels omtrent geluidsniveau, al dan niet versterkt, afstand, tijdsduur enz zijn een blokkade. Betalen voor een aanvraag, 6 weken vooraf in te dienen.Pech gehad als het slecht weer is.

Gevolg: de horeca-ondernemer ziet er maar vanaf, teveel gedoe, teveel tegenwerking. En dus: geen muziek meer op het Doelenplein en slechts mondjesmaat elders in het centrum. De aantrekkingskracht voor het pikken van een terrasje drastisch verlaagd. Saaie binnenstad af en toe. Kleinzielig meten met 2 maten vanuit het stadsbestuur. Stadsbestuur: schaam je om je om zulke onwerkbare regels op te stellen voor het maken van live-muziek op een een geluidsniveau van enkele 10-tallenmeters.

Telt dan alleen maar die TU????

Gerard Roth