Onafhankelijke Delft: Carnaval in het Kabbelgat 2024

CARNAVAL IN HET KABBELGAT

Binnenkort is het weer zover. Voor de echte “Kabbelaars” is het al begonnen op 11-11-23….Carnaval…. en dan is het één groot feest vol met gezelligheid, saamhorigheid, samenzijn en niet te vergeten de polonaise. Voelt u de kriebels al? Eerlijk gezegd, ik wel. Op 10 februari is het eindelijk weer tijd voor de grote Carnavalsoptocht en de megapolonaise op de markt alwaar, er dit jaar weer een plein wordt gemaakt voor de drankjes, die je dan kunt nuttigen tijdens de feestelijke klanken van de Carnavalsmuziek… Dus: één groot Carnavalsfeest en dat vier dagen lang in het Delftse Kabbelgat (zoals Delft genoemd wordt tijdens het Carnaval)
Wij van Onafhankelijk Delft vinden dan ook dat dit feest niet uit Delft mag verdwijnen en hebben ons daarom dan ook hard gemaakt dat ook het Carnaval in Delft gesubsidieerd kan worden, subsidies aangewend kunnen worden. Vorig jaar hebben wij ons hiervoor ingezet en het is gelukt. Evenals dit jaar waarin het Carnaval gesteund wordt door de Gemeente Delft, dat zijn wij met zijn allen. Meerdere partijen zijn het er mee eens dat ook het Carnaval hoort bij Delft. Onafhankelijk Delft gaat nog een stapje verder. Wij willen…nét als in Brabant en Limburg dat óók het Carnaval in Delft, op de lijst moet komen van Cultureel Erfgoed en hier gaan wij ons de komende tijd voor inzetten. Want Carnaval is een begrip in Delft, waarbij Carnavalsvereniging De Olijkers als eerste vereniging in Delft van start ging op 17 april 1963. Vanaf die tijd is het Carnaval uitgegroeid met meerdere verenigingen en groeperingen tot een groot feest. Op 17 mei 1976 is Stichting DCV opgericht als overkoepelend orgaan van het Carnaval en organiseren zij de optochten en feestelijkheden binnen en buiten Delft. Daarom hoort Carnaval in en bij Delft en moet dit ook zo blijven!
Wij wensen alle Delftenaren een fantastisch Carnaval toe en wie weet komen wij elkaar tegen tijdens deze feestelijke dagen….Alaaf!

Onafhankelijk Delft
Commissielid:
Mirjam Breedijk-Simonis